ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ


Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Χειρουργείου (ΣΥ.Δ.ΝΟ.Χ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νοσηλευτών Χειρουργείου, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, στις 7-10 Οκτωβρίου 2010.

Το Συνέδριο θα έχει ως κύριο στόχο του την προώθηση και τη βελτίωση της συνεχιζόμενης Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής εκπαίδευσης και την μέσω αυτής συνεχή κατάρτιση των αντίστοιχων επαγγελματιών υγείας, με σκοπό έτσι να εξασφαλιστεί υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Όσον αφορά τη θεματολογία, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη των Λοιμώξεων, στη μείωση του κόστους Περιεγχειρητικού εξοπλισμού, καθώς και στη νέα τεχνολογία.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Νοσηλευτικής), του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τμήμα Νοσηλευτικής) καθώς και του ΑΤΕΙ Αθηνών. Μοριοδοτείται από 16 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από τον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής EORNA ACE.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διαρκέσει συνολικά 3 ημέρες, θα πλαισιωθεί από πληθώρα διαλέξεων, ερευνητικών εργασιών, στρογγυλών τραπεζών, αναρτημένων ανακοινώσεων και κλινικών φροντιστηρίων από διακεκριμένους επιστήμονες οι οποίοι θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες απόψεις και εξελίξεις σε θεματικές της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν αφορούν τα εξής: Αποστείρωση, Περιβαλλοντική Περιεγχειρητική Νοσηλευτική, Καρδιοχειρουργική Νοσηλευτική, Διαχείριση κρίσεων, Περιεγχειρητική προφύλαξη Λοιμώξεων, Νέες Τεχνολογίες στο Περιεγχειρητικό Περιβάλλον, Ασφάλεια Ασθενών, Πρωτότυπα Θέματα περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής και Αναισθησιολογική Νοσηλευτική.

Στο συνέδριο αναμένεται συμμετοχή συνέδρων από όλη την επικράτεια καθώς και από την Κύπρο.
Η Επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ξενοδοχείου Makedonia Palace.

Κεντρικός Ομιλητής της Τελετής Έναρξης, θα είναι ο κύριος Ν. Πολύζος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τους συνέδρους θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, κύριος Ιωάννης Κουτελέκος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παρευρεθούν και να απευθύνουν χαιρετισμό επίσης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης, η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κυρία Μαρία Λιονή, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κύριος Αθανάσιος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της ΥΠΕ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, κύριος Χρήστος Ζηλίδης και οι Πρόεδροι του ΚΥ.ΣΥ.ΝΟΧ., του Ε.Ν.Ε., του Ε.Σ.Ν.Ε.


    Στην κορυφή