ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ - ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεΑ.


Πάνω από 3.000 άτομα με αναπηρία από κάθε γωνιά της χώρας ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα συναντηθούν στο Πανελλήνιο – Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των φορέων μελών της, το συλλαλητήριο της αξιοπρέπειας και της τιμής, στην Πλατεία Συντάγματος ώρα 10:00 το πρωί για να διεκδικήσουν από την Πολιτεία και την Κοινωνία τη θέσπιση ενός εθνικού προγράμματος δημόσιων πολιτικών για την αναπηρία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες ατόμων με αναπηρία, θα υπάρξουν 3 ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις από τις 9.30 έως τις 10.00 το πρωί σε διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, τα οποία έχουν ως εξής: Πρώτο σημείο η Πλατεία Ομονοίας και οι γύρω δρόμοι Σταδίου, Αιόλου, Βερανζέρου, Σωκράτους), δεύτερο σημείο η Πλατεία Κλαυθμώνος και τρίτο σημείο το Ζάππειο και οι γύρω δρόμοι προς την Πλατεία Συντάγματος.

Οι προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν ώρα 09.30 κατευθυνόμενες στην Πλατεία Συντάγματος όπου με ευθύνη του Δήμου Αθηναίων θα έχει στηθεί εξέδρα από την οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνης, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του αναπηρικού κινήματος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή για να επιδοθεί στον Πρόεδρό της το ψήφισμα του συλλαλητηρίου και προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η συγκέντρωση, οι εκδηλώσεις και η πορεία αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις 15.00 το μεσημέρι.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητεί την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει το συλλαλητήριο και τους καλεί να συμμετάσχουν σε αυτό, ενώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας τους με όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία που πλήττονται βάναυσα από την κρίση, κάνοντας την προστασία των δικαιωμάτων τους προσωπική τους υπόθεση.


    Στην κορυφή