ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ 19/10


Η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων αποφάσισε την συμμετοχή των φαρμακοποιών Αττικής και Πειραιά στην πανελλαδική κινητοποίηση της 19-10-2011, καταγγέλλοντας ότι "δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και την διάλυση του κοινωνικού κράτους". Επίσης:

"Διαφωνεί ριζικά με την εφαρμογή της όποιας Υπουργικής απόφασης , που επιβάλλει τον νόμο της ζούγκλας στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, καθώς από την απελευθέρωση αυτή δεν κερδίζουν ούτε οι ασφαλισμένοι αλλά ούτε το Κράτος, παρά μόνο η Τρόϊκα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι ουδείς φαρμακοποιός πρόκειται να εφαρμόσει τέτοιου είδους αποφάσεις, σε ένα κατ’ εξοχήν ευαίσθητο τομέα που είναι ο τομέας υγείας και δη για τα συμφέροντα της Τροϊκας και των μεγαλοεπιχειρηματιών, μετατρέποντας τον σημερινό υπηρέτη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης φαρμακοποιό, σε απρόσωπο και στυγνό επαγγελματία.

Καταγγέλλει την ακατανόητη απόφαση του νέου ταμείου ΕΟΠΥΥ για σύναψη ατομικής σύμβασης με τα φαρμακεία και δηλώνει ότι αυτή η κίνηση , αποτελεί αποικιοκρατικού χαρακτήρα συμπεριφορά, ωμό εκβιασμό απέναντι σ’ αυτούς που έχουν αποδείξει ότι μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει την οικονομική πολιτική των Ταμείων και ομολογία ότι οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία είναι αβέβαιες. Απεφάσισε δε η Γ.Σ. ότι ουδείς φαρμακοποιός θα υπογράψει ατομική σύμβαση και ότι τα φάρμακα θα δίνονται τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ταμείου αυτού.

Παρά την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία, από την φοροεισπρακτική επιδρομή της Κυβέρνησης και τις τεράστιες καθυστερήσεις των πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων, δίνει ένα μήνα περιθώριο για να εξοφλήσουν τα Ταμεία τα χρέη τους προς τα φαρμακεία. Από την 1η Νοεμβρίου και μετά όποιο Ασφαλιστικό Ταμείο δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του, δεν θα πιστώνεται. Φαίνεται, ότι η Κυβέρνηση έχει επιλεκτική μνήμη και έχει ξεχάσει τις εντολές της Τρόικας για «άμεση εξόφληση των χρεών της προς τους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων και τα φαρμακεία».

Τέλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι μέχρι σήμερα ο φαρμακευτικός κλάδος έχει υποστεί τις περισσότερες συνέπειες εν ονόματι του «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων», καθιστώντας το Ελληνικό φαρμακείο το πιο ανοικτό επάγγελμα στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε επιπλέον επιδρομή αποτελεί κίνηση εκ του πονηρού και θα απαντηθεί κατάλληλα".


    Στην κορυφή