ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
05/05/2017

Η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί το απλούστερο και πιο άμεσο μέτρο πρόληψης των νοσοκομειακών λοιμώξεων και εφαρμόζεται στον τόπο παροχής φροντίδας του ασθενούς. Συνδέεται άμεσα με την ιατρονοσηλευτική κλινική πρακτική και προστατεύει τόσο τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες υγείας. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσθέτει:

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αναγκαιότητα εφαρμογής της Υγιεινής των χεριών είναι επιτακτική, γιατί η διασπορά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών αυξάνεται παγκοσμίως, έχοντας πάρει διαστάσεις επιδημίας. Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα μικροβιακής αντοχής, ειδικά όσον αφορά το νοσοκομειακό χώρο, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών που αποτελούν τα τελευταία θεραπευτικά όπλα που διαθέτουμε για λοιμώξεις από ανθεκτικά βακτήρια.

Το μέτρο Υγιεινής των Χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διασποράς μικροβίων και κατανάλωσης αντιβιοτικών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών υπενθυμίζει ότι η αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου δεν είναι καθόλου αυτονόητη και απαιτεί την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλης της ιεραρχίας του νοσοκομείου. Η Υγιεινή των χεριών θα πρέπει να αποτελεί μία σταθερή προτεραιότητα της πολιτικής των νοσοκομείων για την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων με στόχο την αύξηση της συμμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας σε αυτή.

Η εφαρμογή της Υγιεινής των χεριών: Προστατεύει τους ασθενείς και τα τους επαγγελματίες υγείας!

Σταματάει τον κύκλο της μικροβιακής αντοχής!

    Στην κορυφή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
04/05/2022
Η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών στο νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και στην κοινότητα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών υλοποιώντας δράσεις με τις Κινητές ΟΜάδες Υγείας (ΚΟΜΥ). Οι παραπάνω Ομάδες θα ενημερώνουν το κοινό στις 05/05/2022 από τις 10:00 ως τις 14:00 στα κάτωθι σημεία:
  • Πλατεία του ΗΣΑΠ, Δήμος Αμαρουσίου,
  • Πλατεία Κοραή, Κέντρο Αθήνας,
  • Δρόμος των Ποιητών, Δήμος Γλυφάδας.
Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί με διανομή έντυπου υλικού και μέσω διαδραστικών και βιωματικών ασκήσεων και επίδειξη τεχνικών.


    Στην κορυφή