Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των PfizerHellasA.E. και WyethHellasA.E.


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συγχώνευσης των PfizerHellasκαι WyethHellasκαι από τις 15 Ιουλίου 2010 η νέα Pfizer Hellasείναι πραγματικότητα, δημιουργώντας την πιο ισχυρή βιο-φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα.

Η νέα PfizerHellas,έχει ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της υγείας των ανθρώπων αλλά και της κτηνιατρικής. Στα πρωτοποριακά σκευάσματά της συμπεριλαμβάνονται εμβόλια, βιολογικά φάρμακα και προϊόντα διατροφής, ενώ το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης του ανθρώπινου δυναμικού της προσδίδει μια πρωτόγνωρη δυναμική.

Η νέα δομή των επιχειρησιακών μονάδων, τα μεγέθη, η τεχνογνωσία και η εμπειρία από την μέχρι σήμερα δραστηριότητα των PfizerHellasκαι WyethHellas, εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις μίας εταιρείας ισχυρής και ευέλικτης, ικανής να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να συνεισφέρει στην βελτίωση της Υγείας.

Η κα Κατερίνα Καρέλλα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της PfizerHellas, δήλωσε σχετικά:
«Η νέα Pfizer Hellasενισχύεται σημαντικά όσον αφοράτο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας, το προσωπικό μαςαλλάκαι τις ικανότητες μας. Η σημαντική αύξηση των μεγεθών μας, δεν μας αποπροσανατολίζει από τη δέσμευσή μας, να λειτουργούμε με βάση τις αξίες μας αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας του κλάδου, έχοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας τον Άνθρωπο. Όραμα μας είναι ένας Υγιέστερος κόσμος ενώ στόχος και σκοπός μας εξακολουθεί να είναι
  • η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη, στα φάρμακα μας
  • η περαιτέρω ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφάλειας και δημιουργικότητας για τα στελέχη μας, και, βέβαια,
  • η διασφάλιση της ανάπτυξης της Εταιρείας μας.
Η νέα εποχή που ξεκινά για τη Pfizer Hellas, μας βρίσκει έτοιμους και αισιόδοξους, αλλά παράλληλα ρεαλιστές και πρόθυμους για εποικοδομητικό διάλογο. Θέλουμε η επιχειρησιακή μας δραστηριοποίηση να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό των ασθενών, των συνεργατών μας και της Πολιτείας, για τη βελτίωση της Υγείας στην Ελλάδα».

Η νέα PfizerHellas, έχει ανθρώπινο δυναμικό περίπου 600 ατόμων για όλες τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα, διατηρεί και ενισχύει την πρωτοπορία της μεταξύ των εγκατεστημένων στην Ελλάδα φαρμακευτικών εταιρειών, που κατέχει ήδη από το 2003.

Η δομή της Pfizer συγκροτείται από αυτόνομες επιχειρησιακές μονάδες (Business Units), που συνδυάζουν την ταχύτητα και την ευελιξία των μικρών εστιασμένων επιχειρήσεων, με τα οφέλη και τους πόρους ενός ομίλου παγκόσμιας εμβέλειας. Στην Ελλάδα, επικεφαλείς των BusinessUnits(BU) είναι οι:

  • ΚατερίναΚαρέλλα, PrimaryCareBU
  • ΤάκηςΖερβακάκης, SpecialtyCareBU& Nutrition BU
  • ΖαχαρίαςΡαγκούσης,EstablishedProducts BU
  • Νίκος Χατζηνικολάου, OncologyBU
  • ΚαλλιόπηΤσιολάκη, AnimalHealthBU
  • ΝικηφόροςΝικηφοριάδης,ConsumerHealthcare BUΟλοκληρώθηκε η συγχώνευση των PfizerHellasA.E. και WyethHellasA.E.

    Στην κορυφή