ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤ


Με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους Αρχηγούς κομμάτων, στο Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου ΚΑΤ και στο Δήμο Κηφισιάς, κοινοποιεί την απόφαση και το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο δηλώνεται ρητά η αντίθεσή του στην εγκατάσταση μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. εντός του νοσοκομείου Κ.Α.Τ.

Στο κείμενο της επιστολής σημειώνεται: «Είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση λόγω της προχειρότητας και της ανευθυνότητας που αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα χωρίς μάλιστα καμία διαβούλευση, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς να έχει λάβει υπ' όψιν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή γύρω από το Κ.Α.Τ. Από την άλλη πλευρά, διατυπώνουμε ότι είμαστε υπέρ της πρόληψης και θεωρούμε ότι για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, μακριά από τον αστικό ιστό για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων».

Αναφερόμενος επίσης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεργαστεί με τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων Δήμων, προκειμένου να καθοριστεί η κοινή δράση, να διατυπωθούν κοινά ψηφίσματα και να οργανωθεί συγκέντρωση όλων των Δήμων μετά από συντονισμό.

Ειδικότερα, με το Δήμο Κηφισιάς θα συνεργαστεί και για την πολεοδομική σημειακή τροποποίηση της εν λόγω ενότητας, με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5 και για την απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών για το Ο.Τ. 96 του Κ.Α.Τ.
Σημειώνεται επίσης ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης για την εγκατάσταση της μονάδας υποκατάστατων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. εντός του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ. με σκοπό της ακύρωση της.


    Στην κορυφή