OIKΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΠΑΣΧΑ: ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ Η ΑΙΜΑΤΟΣ;


Με αφορμή τον εορτασμό του χριστιανικού Πάσχα, οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου στις 12 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος ενημερωτική εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Συγκεκριμένα:

* Ένας τεράστιος αριθμός αμνοεριφίων σφάζεται κατά την περίοδο του Πάσχα (υπολογίζεται να φτάνει τα 4 εκατομμύρια), η πλειοψηφία των οποίων είναι σε πολύ νεαρή ηλικία.
* Πολλά ζώα σφάζονται στην ύπαιθρο και όχι σε κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζεται καν αναισθητοποίηση των ζώων, κάτι που πρέπει να απαγορευτεί πλήρως από την Ελληνική πολιτεία
* Ένας μεγάλος αριθμός των αυγών προς πώληση προέρχεται από όρνιθες σε συμβατικές κλωβοστοιχίες που έχουν απαγορευτεί στην ΕΕ από το 2012. Η Ελλάδα είναι μία από δύο μόλις χώρες στην ΕΕ που δεν έχουν συμμορφωθεί με την απαγόρευση και η Κομισιόν παρέπεμψε τις δύο χώρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
* Η υπέρμετρη κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων δε συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των καταναλωτών και της ευζωίας των ζώων. Η ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης είναι απαραίτητη.

"Το Πάσχα είναι μια θρησκευτική εορτή που σχετίζεται με την αγάπη. Η σφαγή τόσων ζώων στο όνομα της παράδοσης, είναι ενάντια στο πνεύμα και το βαθύτερο νόημα των ημερών." καταλήγει η ανακοίνωση.


    Στην κορυφή