OENΓΕ: ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΥ


"Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος ξημεροβραδιάζεται στα ερείπια του κοινωνικού κράτους, ανασκαλεύοντας και ξεπουλώντας ότι απόμεινε από το δημόσιο χαρακτήρα του. Μιλώντας στη Βουλή ανασκάλεψε το θεσμό της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών", αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει:

"Ο θεσμός αυτός υπήρξε βασικό στοιχείο του ΕΣΥ ήδη από τον ιδρυτικό νόμο που ψήφισε ο αείμνηστος Γ. Γεννηματάς το 1983. Στόχος ήταν να μην επιτρέπεται στους νοσοκομειακούς γιατρούς να διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία, που ως γνωστόν αποτελούν ιμάντα διακίνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών που νοσηλεύονται στο ΕΣΥ.

Το 1992 η απόπειρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει το θεσμό και να επαναφέρει το ΕΣΥ στην πρωτόγονη μετεμφυλιακή κατάσταση στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία. Δύο χρόνια αργότερα το ΠΑΣΟΚ που επανήλθε στην κυβέρνηση κατήργησε οριστικά αυτές τις διατάξεις, κατάργηση που ισχύει μέχρι σήμερα. Αίφνης ο κ. Λοβέρδος, παριστάνοντας τον ρηξικέλευθο και εκσυγχρονιστή πολιτικό, ανακοίνωσε στη Βουλή ότι σκέφτεται να επαναφέρει το ΕΣΥ στην εποχή Μητσοτάκη, σκέψη στην οποία συμφώνησε ασμένως και ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ κ. Θ. Γιαννόπουλος.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δηλώσει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρούν την Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση ως βασικό συστατικό στοιχείο του ΕΣΥ και μάλιστα απαιτούν να ισχύσει και για τους Πανεπιστημιακούς, καθώς και τους στρατιωτικούς γιατρούς.

Καλούμε λοιπόν πολίτες και κοινωνικούς φορείς να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στα σχέδια του κατεδαφιστή Α. Λοβέρδου και από κοινού με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να ακυρώσουν τους ελεεινούς αυτούς σχεδιασμούς."






    Στην κορυφή