ΟΕΝΓΕ: Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ


"Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είναι σύμφωνοι στη διεξαγωγή ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε να βελτιώσουμε την όντως άθλια κατάσταση που επικρατεί.

Απεναντίας ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος και η ομάδα που τον περιβάλλει, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν το μονόλογο, προκειμένου να προχωρήσουν στη μοναδική τους στόχευση να κλείσουν δηλαδή νοσηλευτικά κρεβάτια, να κλείσουν Τμήματα, να κλείσουν εντέλει το 40% των Νοσοκομείων, ώστε να ικανοποιήσουν τις εντολές που τους έχει δώσει η τρόικα.", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας και προσθέτει:

"Είναι ενδεικτικό το γεγονός που συνέβη την Παρασκευή 6 Μαΐου. Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ ήταν προσκεκλημένοι να συζητήσουν τις περίφημες συγχωνεύσεις στα Νοσοκομεία της χώρας ο κ. Λιαρόπουλος και ο υπογράφων ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Μόλις τοποθετήθηκα εξηγώντας τεκμηριωμένα την εγκληματική προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε ο υγειονομικός χάρτης και οι συνακόλουθες προτάσεις συγχωνεύσεων ο κ. Λιαρόπουλος ενοχλημένος σφόδρα δήλωσε στον παρουσιαστή της εκπομπής κ. Κ. Αρβανίτη ότι δεν συζητά μαζί μου και μάλιστα τον εγκάλεσε επειδή δεν τον είχαν ενημερώσει εκ προοιμίου για τη δική μου παρουσία στην εκπομπή!

Το ίδιο ακριβώς πράττει και ο κ. Λοβέρδος. Θέτει ως όρο σε όλες τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις τον αποκλεισμό εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ, όρο στον οποίο τον διευκολύνει το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι απαξιούν το λειτούργημά τους, αποδεχόμενοι τον μονόλογο που απαιτεί η εκτελεστική εξουσία."


    Στην κορυφή