Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΤΥΝΑΝ


"Το μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πρόβλημα με την λειτουργία, αλλά και ύπαρξη, του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ συνεχίζεται, διογκώνεται και παίρνει χαρακτηριστικά σκανδάλου" αναφέρεται σε σημερινή δήλωση του Μιχάλη Κριτσωτάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα αναφέρει:

"Μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις, διαπραγματεύσεις, συζητήσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, πομπώδεις δηλώσεις και υποσχέσεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου το νοσοκομείο βρίσκεται σήμερα στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας του.
Ουσιαστικά το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ σήμερα υπολειτουργεί, είναι καταχρεωμένο, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τέσσερεις μήνες, τους οφείλεται ακόμη το επίδομα άδειας του 2011, όταν διάφοροι «μάναντζερς - εξυγιαντές » έχουν έλθει - καλοπληρωθεί - και απέλθει χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα, -στην πλάτη- του ιδρύματος και των εργαζομένων παίζονται επιχειρηματικά παιγνίδια με την ανοχή, αν όχι και την συμμετοχή, του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου, με στόχο την –ένταξη- και του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στο πολιτικό σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας της χώρας. Μια πολιτική στην υλοποίηση της οποίας πρωτοστατεί ο και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Σήμερα, με τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ να έχουν καταλάβει το νοσοκομείο, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων που επί δύο χρόνια δεν υλοποιεί η διοίκηση, την λήψη μέτρων για να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, ένα από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία της χώρας, η ηγεσία του υπουργείου υγείας είναι «εξαφανισμένη»!

Τι απέγιναν οι προτάσεις Λοβέρδου, όπως αυτή για ένταξη του νοσοκομείου στον ΕΟΠΥΥ;
Τι θέση παίρνει το Υπουργείο Υγείας και τι προτείνει για την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ;
Τι θα κάνει η κυβέρνηση συνολικά για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ;
Τι λένε οι εκπρόσωποι της πρώην αντιπολίτευσης και νυν συμπολίτευσης βουλευτές της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ;
Κανείς από την σημερινή κυβέρνηση δεν παίρνει θέση;
Aκρα του Μνημονίου σιωπή;
Υπάρχει αρμόδιο υπουργείο, υπάρχει υπεύθυνη κυβέρνηση να ασχοληθούν με το πρόβλημα επιβίωσης των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και του ίδιου του νοσοκομείου;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμμένει σταθερά στην θέση του για ένταξη του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ στο Ε.Σ.Υ. στηρίζει του εργαζόμενους του νοσοκομείου, όπως έκανε μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όχι μόνο του ΝΤΥΝΑΝ, αλλά ολόκληρης της χώρας να εντείνουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, της ζωής των ίδιων και των παιδιών τους, αλλά και της χώρας από την επικίνδυνη πολιτική του Μνημονίου, που με ανάλγητο πάθος υλοποιεί και η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να εμπιστευθεί και να στηρίξει μια πολιτική και κοινωνική συμμαχία με πυρήνα την Αριστερά, η οποία να οδηγήσει τη χώρα έξω από την «κόλαση» του Μνημονίου και θα προωθήσει μια πολιτική με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, ανοίγοντας το δρόμο προς το σοσιαλισμό."





    Στην κορυφή