O ΠΦΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ


Όπως αναφέρει στη σημερινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) "Ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης στην προσπάθεια του να δηλώσει παρών στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, υπέπεσε σε ένα βαρύτατο ατόπημα. Ενέπλεξε τον τρόπο διάθεσης των βρεφικών γαλάτων με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα του κόμματος του.

Ξεπέρασε έτσι κάθε όριο ασχετοσύνης πετυχαίνοντας «αυτογκόλ» αφού κατάφερε να αντιπολιτευθεί …τον ίδιο του τον εαυτό. Διότι το από πού διατίθενται τα βρεφικά γάλατα το αποφασίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης στο οποίο ο ίδιος είναι Υπουργός.
Θα όφειλε βεβαίως κατέχοντας αυτή την θέση , ένα ήθελε να την τιμά , να γνωρίζει ότι για το θέμα αυτό έχει αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (Απόφαση 492/664/29-6-1995- Υπόθεση C391/92).

Εάν ο κ. Ξυνίδης πιστεύει ότι είναι υπεράνω του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου , έτσι είναι , εάν έτσι νομίζει .

Αλλά μη γνωρίζοντας τα βασικά δεν έχουμε απαίτηση να γνωρίζει ότι την ίδια άποψη με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει και ο Ε.Ο.Φ. Αλλά ούτε και αυτό ενδιαφέρει τον κ. Ξυνίδη. Πρωτεύουν τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Αλλά ξεπερνώντας και τους πρωταθλητές του λαϊκισμού ο κ. Ξυνίδης μίλησε και για την τιμή διάθεσης των βρεφικών γαλάτων. Αλλά και εδώ εκτέθηκε αφού είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των εταιρειών εισαγωγής βρεφικών τροφών και αυτός ο ίδιος εγκρίνει τις τιμές τους . Εάν έχει διάθεση να συγκρουσθεί με τις πανίσχυρες εταιρείες ας το κάνει έστω και τώρα. Εμείς θα είμαστε μαζί του.

Και μια τελευταία σημείωση . Οι φαρμακοποιοί δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν τις παράπλευρες απώλειες στον εσωκομματικό πόλεμο του ΠΑΣΟΚ . Αυτό ας το γνωρίζουν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία".


    Στην κορυφή