Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΦΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
27/01/2020



Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό , σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και στο παρελθόν έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται ασθενείς και φαρμακοποιοί.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη σύσκεψη που ζήτησε και θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας, θα παρουσιάσει λίστα με τα ελλειπτικά φάρμακα σε πανελλαδικό επίπεδο .
Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν όλοι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση του Φαρμάκου.
Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του.




    Στην κορυφή