Ο Δ. ΦΙΛΙΩΤΗΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ


Έκκληση προς τον πρωθυπουργό για την διάσωση της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας κάνει σε τηλεγράφημά του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Διονύσης Φιλίώτης, τονίζοντας πως είναι ¨"ζήτημα επιβίωσης και διάσωσης χιλιάδων θέσεων εργασίας."

Το τηλεγράφημα έχει ως εξής

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Θέμα: Να μην τιμωρηθούν αυτοί που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια για τη διάσωση της χώρα


Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια σας για τη διάσωση της οικονομίας και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Η ευθύνη σας είναι ιστορική, καθώς κανένας Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν κλήθηκε να σηκώσει στους ώμους του ένα τέτοιο βάρος. Η προσοχή του ελληνικού λαού είναι στραμμένη επάνω σας και είναι καθολική η πίστη ότι θα επιτύχετε.

Θα θέλαμε σ’ αυτή της κρίσιμη ώρα να αποστείλουμε προς εσάς μια ύστατη έκκληση, ώστε οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες πίστεψαν στη διάσωση της χώρας να μην τιμωρηθούν με περικοπή των ομολόγων που διακράτησαν και να μην κινδυνεύσουν με πτώχευση, κάτι που θα είχε βαρύτατες συνέπειες για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται για ένα λογιστικό ζήτημα ή για μια υπόθεση μεγιστοποίησης κερδών. Είναι ζήτημα επιβίωσης και διάσωσης χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον πιστεύουμε ότι είναι μείζον ζήτημα να μην πληγεί η πίστη του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου στην αξιοπιστία και φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, καθώς από αυτή εξαρτάται η ανόρθωση του τόπου και η οριστική διάσωση της οικονομίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα λεπτά και κρίσιμα ζητήματα θα τα λάβετε σοβαρά υπόψη στην ιστορική προσπάθεια, την οποία έχετε αναλάβει για τη διάσωση της οικονομίας και την περιφρούρηση του μέλλοντος της χώρας μας.


Με εκτίμηση,

Διονύσιος Φιλιώτης

Πρόεδρος


    Στην κορυφή