Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΝΕΞ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ 6o ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
17/05/2021


Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Κώστας Παναγούλιας, παρευρέθηκεστο panel συζήτησης «PharmaceuticalInnovation: Thefuture-proofinvestment» του φετινού DelphiForum, το οποίο διεξήχθη σε υβριδική μορφή στο Ζάππειο στις 10 με 14 Μαΐου.

Ο κ. Παναγούλιας, αναφέρθηκε στο μέλλον των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και στην τάση που παρατηρείται σήμερα ως προς την επένδυση πολλών ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην καινοτομία.

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι « Υπάρχουν τρία βήματα που πρέπει να γίνουν για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Πρώτον, κινήσεις για την αναμόρφωση της, το clawbackείναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχει προσφέρει η ελληνική Πολιτεία στη βιομηχανία για τη στήριξή τους. Επίσης, αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού από τρίτες χώρες εκτός ΕΕ, διότι ενώ τα προϊόντα των τρίτων χωρών παίρνουν άδεια και εισάγονται εύκολα στην ΕΕ, τα προϊόντα των ευρωπαϊκών εταιρειών δυσκολεύονται πάρα πολύ, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Και τέλος η στροφή στη βιοτεχνολογία, κάτι που δεν είναι εύκολο για τις ελληνικές εταιρείες, καθώς πρέπει να βοηθηθούν στη συνεργασία τους με τις ξένες, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και μία νέα στρατηγική».


    Στην κορυφή