ΝΟVARTIS: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟ


"Έπειτα από ειδική αναφορά στην εταιρία Novartis Hellas στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Πρωινή Γραμμή», σχετικά με τις ελλείψεις του φαρμακευτικού σκευάσματός μας Glivec, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ουδέποτε έχουμε αποσύρει οποιοδήποτε φάρμακό μας, συμπεριλαμβανομένου και του Glivec, και ότι συνεχίζουμε να εφοδιάζουμε κανονικά όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία (142 συνολικά), τις φαρμακαποθήκες (140 συνολικά), τους συνεταιρισμούς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις τα ιδιωτικά φαρμακεία (12.000 συνολικά). Συγκεκριμένα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και η Θεσσαλονίκη είναι επαρκώς εφοδιασμένη με το Glivec. " αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Novartis και προσθέτει:

"Παρόλα αυτά, ερευνούμε την περίπτωση της ασθενούς που εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, για τα πιθανά αίτια της δυνητικής έλλειψης και να διασφαλίσουμε την άμεση πρόσβασή της στην θεραπεία.

Παράλληλα, συνεχίζουμε κανονικά να εφοδιάζουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με όλα μας τα φάρμακα, πέραν των 6 σκευασμάτων (Myfortic®, Certican®, Sebivo®, Tasigna®, Glivec® και Afinitor®,) για τα οποία έχουμε προσωρινά άρει την περαιτέρω πίστωσή μας, εξαιτίας του δυσθεώρητου και συσσωρευμένου χρέους του ΕΟΠΥΥ προς την εταιρία, το οποίο πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Τα φάρμακα παρόλα αυτά, είναι διαθέσιμα μέσω όλων των άλλων νομίμων καναλιών διανομής, δηλαδή των 142 δημόσιων νοσοκομείων και 12.000 ιδιωτικών φαρμακείων.

Απαντώντας στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι μας προσκάλεσε να πληρωθούμε με την παράδοση των φαρμάκων μας, πρόταση την οποία ακούσαμε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σε αυτή την περίπτωση είμαστε θετικοί στο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και για τα έξι προαναφερθέντα σκευάσματα."
    Στην κορυφή