ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ


Την τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ ενέκρινε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «παρών» ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή), μετά από εισήγηση της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή.

Ο κος Κατρίνης επισήμανε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο ρόλος του Οργανισμού και να μην περιορίζεται στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, καθώς υπάρχουν και άλλες εξαρτήσεις (αλκοολισμός, τζόγος, χάπια κλπ), που προκαλούν εξίσου και μεγαλύτερες συνέπειες.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης είναι 38 ετών είναι οδοντιατρος και πρώην βουλευτής.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών , στη Βιολογία Στόματος (Οδοντιατρική Σχολή) και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας).

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Εκλέγεται Βουλευτής Ηλείας από το 2007 ως το 2012.

Έχει διατελέσεις Γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας και εξωτερικών Υποθέσεων, συμμετείχε στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Εχει διατελέσει μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή "Social, Health and Family Affairs", στην "Culture, Heritage and Nature" και στην "Equal Opportunities for Women and Men".

Ως μέλος της Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ήταν επικεφαλής της καμπάνιας ‘’1 στα 5 ‘’ ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών για τη χώρα μας μέχρι το 2012.

Εχει διατελέσει πρόεδρος του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά

Ήταν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Επιτροπής Υγείας του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων καθώς μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής

Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο Ιωάννα Αδάμου και έχουν δύο γιούς.
    Στην κορυφή