ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ


Την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της νεοσύστατης Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων που αναγέρθηκε από το MDA Ελλάς με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η οποία συνέβαλε στη δημιουργία της νέας, υπερσύγχρονης και άρτια εξοπλισμένης Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων, πραγματοποιήθηκε εις μνήμην της Μαίρης Α. Δρακοπούλου, αδελφής του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου. Πρόκειται για την τρίτη Ειδική Μονάδα Νευρομυϊκών Παθήσεων που εγκαινιάζει το MDA Ελλάς, δεδομένου ότι ήδη από το 2002 λειτουργεί η πρώτη μονάδα στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ το 2007 τέθηκε σε λειτουργία αντίστοιχη μονάδα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Το MDA Ελλάς – Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το έτος 2000, με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που πάσχουν, συλλέγοντας ακριβή στοιχεία για όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα, ενημερώνοντας το ευρύ κοινό για την ασθένεια και εξασφαλίζοντας οικονομικούς πόρους αναγκαίους να συνεισφέρουν στην εκπαίδευση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, στη δημιουργία κατάλληλης ιατρικής υποδομής και στην ανάπτυξη της έρευνας. Κύριος στόχος του MDA Ελλάς είναι να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις, νέοι στην πλειονότητά τους, να ενταχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στην κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν στους τομείς: παιδείας, υγείας, εργασίας, πολιτισμού και αθλητισμού.


    Στην κορυφή