ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ


Μια νέα, απλή, ασφαλής και ανώδυνη για τις ασθενείς μέθοδος αυξάνει την προϋπάρχουσα πιθανότητα που έχει ένα ζευγάρι να επιτύχει κύηση έως και κατά 80%.

Η πρωτοποριακή μέθοδος προετοιμασίας του ενδομητρίου για να μπορέσει να εμφυτευθεί το έμβρυο, η οποία εφαρμόζεται από τον Γεώργιο Ε. Ξυδιά, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο και υπεύθυνο στη μονάδας Eξωσωματικής Γονιμοποίησης MEDIMALL, αφορά σε όλα τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση με οποιαδήποτε μέθοδο.

Για την εφαρμογή της δεν απαιτείται κανενός είδους αναισθησία και γίνεται περίπου όπως το test Παπανικολάου: Με ένα πολύ λεπτό, μαλακό και εύκαμπτο καθετήρα, όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται στην εμβρυομεταφορά γίνεται έγχυση 0,3 ml διαλύματος γλυκοπρωτεινών στην ενδομητρική κοιλότητα. Οι γλυκοπρωτείνες είναι ουσίες που φυσιολογικά παράγονται από τα ενδομητρικά κύτταρα στην διάρκεια του παραθύρου εμφύτευσης.

Μέχρι σήμερα, έχουν ακολουθήσει τη μέθοδο περίπου 100 ζευγάρια (κυρίως μετά από αποτυχημένες προσπάθειες) με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενώ σε περίπωση αποτυχίας η μέθοδος επαναλαμβάνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το ζευγάρι.


    Στην κορυφή