ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 2


H κλινική μελέτη Φάσης 3 LixiLan-L του έτοιμου συνδυασμού ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης, ήταν επιτυχής ως προς το κύριο καταληκτικό σημείο, σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που λάμβαναν θεραπεία με ινσουλίνη glargine, με ή χωρίς μετφορμίνη. Ο έτοιμος συνδυασμός σταθερής αναλογίας ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης, ενός αγωνιστή του υποδοχέα GLP-1, κατέδειξε στατιστικά σημαντική μείωση της HbA1c (μέσος όρος γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών μηνών) σε σύγκριση με την ινσουλίνη glargine U100. Επιπλέον, ο έτοιμος συνδυασμός σταθερής αναλογίας, εμφάνισε προφίλ ασφάλειας αντίστοιχο αυτού της ινσουλίνης glargine U100 και της λιξισενατίδης.

«Αυτή η μελέτη διερεύνησε την πιθανή χρήση αυτού του σημαντικού, υπό έρευνα, φαρμάκου», δήλωσε ο Richard M Bergenstal MD, Executive Director, International Diabetes Center, Park Nicollet, Minneapolis, Minn., U.S. «Το αποτέλεσμα της μελέτης αυτής υπογραμμίζει ότι ο έτοιμος συνδυασμός ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης μπορεί να αποτελεί θεραπευτική επιλογή , σχεδόν για το 50% των ασθενών που δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσουν τον γλυκαιμικό τους στόχο, παρά τη θεραπεία τους με βασική ινσουλίνη».

Στην μελέτη LixiLan-L εξετάστηκε η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του έτοιμου συνδυασμού σταθερής αναλογίας ινσουλίνης glargine U100 και λιξισενατίδης συγκρινόμενη με τη θεραπεία ινσουλίνης glargine U100 κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 30 εβδομάδων, σε 736 ασθενείς των οποίων ο διαβήτης τύπου 2 δεν ελεγχόταν επαρκώς μόνο με τη βασική ινσουλίνη ή με το συνδυασμό με έναν ή δύο από του στόματος αντι-διαβητικούς παράγοντες. Η θεραπεία με μετφορμίνη, εάν χορηγούνταν προηγουμένως, συνεχίστηκε σε όλη τη μελέτη. Τα πλήρη αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε προσεχή επιστημονική συνάντηση.
    Στην κορυφή