ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Την εξεύρεση άμεσης λύσης για όσους συνανθρώπους μας-χρόνια πάσχοντες- αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζήτησε με ανοιχτή επιστολή της από τον πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο, η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας καθηγήτρια κ Λυδία Ιωαννίδου- Μουζάκα.

«Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή της η κ Μουζάκα-την οποία απήυθυνε χτες στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της εκπομπής«Υγεία στην Υγεία» στον Τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, εκτός από αντισυνταγματικό και αντικοινωνικό μέτρο, επιτρέψτε μου να πω αποτελεί και απάνθρωπο μέτρο γι’ αυτούς τους συνανθρώπους μας, εκτός και εάν στόχος μας είναι η εξόντωση τους».

Στην επιστολή της η κ Μουζάκα αναφέρει χαρακτηριστικά «Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον νέο Πρωθυπουργό της χώρας, να του ευχηθούμε υγεία και δύναμη για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που έχει επωμισθεί και παράλληλα να κεντρίσουμε την ανθρώπινη του ευαισθησία. Κύριε Πρωθυπουργέ, ως ιατρός θα ήθελα να σας ζητήσω, μαζί με τις γνώσεις και τις ικανότητες που διαθέτετε στον οικονομο-τραπεζικό-δημοσιονομικό τομέα να δείξετε και την ανάλογη ευαισθησία στον κοινωνικό τομέα.

Στην πλειοψηφία του σήμερα ο Ελληνικός λαός, -χωρίς να είναι ο ίδιος υπεύθυνος γι αυτό-, αντιμετωπίζει πρωτόγνωρα οικονομικά προβλήματα. Του έχουν έρθει κατά το κοινώς λεγόμενο τα πάνω κάτω. Σκεφτείτε παρακαλώ εάν σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει κάποιος, προστεθεί και θέμα υγείας. Η κατάσταση δραματικοποιείται. Σκεφτείτε λοιπόν εάν σ’ αυτή την τόσο φορτισμένη κατάσταση, οι μη έχοντες οικονομική ευχέρεια και όντας ασθενείς, να επιφορτισθούν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι τους από τη ΔΕΗ, επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι που τους επιβλήθηκε μέσω του λογαριασμού της. Φάρμακα όπως η ινσουλίνη, τα αντικαρκινικά και άλλα πολλά χρειάζονται ψυγείο, άρα και ηλεκτρικό ρεύμα, όπως ηλεκτρικό ρεύμα χρειάζονται και διάφορες ιατρικές συσκευές που μεταχειρίζονται ορισμένοι ασθενείς καθώς επίσης χρειάζονται και θέρμανση για να ζεσταθούν.

Είναι τελείως διαφορετικό, πιστέψτε με κ. Πρωθυπουργέ, ο υγιής άνθρωπος από τον χρονίως πάσχοντα. Όπως είναι τελείως διαφορετικό πράγμα κάποιος να ακούει ένα πρόβλημα στο γραφείο του πληροφοριακά, από κάποιον που να το ζει καθημερινά.

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος εκτός από αντισυνταγματικό και αντικοινωνικό μέτρο, επιτρέψτε μου να πω αποτελεί και απάνθρωπο μέτρο γι’ αυτούς τους συνανθρώπους μας, εκτός και εάν στόχος μας είναι η εξόντωση τους.

Πιστεύοντας ότι η Πρωθυπουργία σας θα αποτελέσει φωτεινή σελίδα στην ιστορία της χώρας μας, σας παρακαλώ κ. Πρωθυπουργέ να ξεκινήσετε τη θητεία σας με την εξεύρεση άμεσης λύσης ,προκειμένου να ανακουφιστούν οι έχοντες το πρόβλημα πάσχοντες συνάνθρωποί μας».













    Στην κορυφή