Μία ώρα αρκεί για να προσθέσει 7 ώρες στη ζωή μας


Το τρέξιμο είναι η μορφή της άσκησης που παρέχει το μεγαλύτερο όφελος στην επιβίωση, καθώς μία και μόνη ώρα μπορεί να προσθέσει επτά ώρες στη ζωή, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Η ανάλυση, που βασίζεται στα στοιχεία προηγούμενων μελετών, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ανεξάρτητα από την απόσταση και την ταχύτητα του τρεξίματος, όσοι τρέχουν συστηματικά διατρέχουν έως 40% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ζουν κατά μέσον όρο 3 χρόνια περισσότερα απ’ όσο οι μη δρομείς.

Αυτό ισχύει ακόμα κι αν κάποιος είναι σποραδικός καπνιστής, πότης ή έχει ιστορικό προβλημάτων υγείας όπως η υπέρταση, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Progress in Cardiovascular Diseases.

Όπως εξηγούν, τα ευρήματά τους βασίζονται σε μελέτες με περισσότερους από 55.000 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήσαν δρομείς, θα είχαν καταγραφεί 16% λιγότεροι θάνατοι και 25% λιγότερα εμφράγματα, εκτιμούν οι ερευνητές.

«Ανακαλύψαμε ότι οι δρομείς έχουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στη θνησιμότητα απ’ ό,τι οποιοσδήποτε άλλος ασκούμενος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντακ-τσαλ Λι, επίκουρος καθηγητής Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Άιοβα.....

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ygeia.tanea.gr/


    Στην κορυφή