ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
04/07/2022




Επιστολή προς τα μέλη του απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τη διαδικασία των εκλογών του, όπου θα αναδειχθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, η Εξελεγκτική Επιτροπή και οι εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ύστερα από την απόφαση οι αρχαιρεσίες να γίνουν στις 16-17/10/2022.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι "ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης πρωτοπορώντας και αξιοποιώντας το δικαίωμα που παρέχεται από τη νομοθεσία διεξήγαγε πριν από 4 χρόνια τις εκλογές ΚΑΙ με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η αυξημένη συμμετοχή το 2018- κατά 35% σχετικά με τις εκλογές του 2014 -η οποία ανέτρεψε την τάση αποχής που είχε παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το αποτέλεσμα της δυνατότητας των συναδέλφων να ψηφίσουν απ’ όπου βρισκόταν, και ώθησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει κατά πλειοψηφία ότι οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ηλεκτρονική ψηφοφορία με χρήση του συστήματος ΖΕΥΣ και την καθοδήγηση του τμήματος IT του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπως έγινε και το 2018. Το σύστημα αυτό έχει εγκριθεί από την Ελληνική πολιτεία για τη διενέργεια εκλογών σε συλλόγους και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα".

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα διεξαχθεί και στα γραφεία του συλλόγου στην Πλατεία Αριστοτέλους 4 για όσους το επιθυμούν. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα μέλη του ΙΣΘ που θα είναι οικονομικά τακτοποιημένα για το 2022 έως 8 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών, δηλαδή θα έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους ως και την 7/10/2022.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας επισημαίνει προς τους συναδέλφους του ότι "τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την έξαρση της πανδημίας, καθώς και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν και να απαιτηθούν επ ωφελεία των ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα νοσοκομεία, απαιτούν το ΔΣ που θα προέλθει να είναι ισχυρό και αντιπροσωπευτικό. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία πρέπει να είναι «αυτονοήτως υποχρεωτική». Επίσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή μας, ασχέτως με την επιλογή της ψήφου μας, θα δώσει στο νέο ΔΣ τη δυνατότητα να συνεχίσει να διεκδικεί από την πολιτεία καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον Έλληνα γιατρό αλλά και αρτιότερη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες".


    Στην κορυφή