MHNYMA ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ THN ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδιος για θέματα Διατροφής και Άθλησης, κ. Χρήστος Αηδόνης, με αφορμή την 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, απέστειλε το ακόλουθο Μήνυμα:

Μια σύγχρονη κοινωνία που πραγματικά σέβεται τον εαυτό της, είναι αυτονόητο, πως σέβεται και αναγνωρίζει εξίσου σε όλους τους ανθρώπους μέλη της, ίσα δικαιώματα.

Επιβάλλεται εν έτη 2010 με τόλμη και αποφασιστικότητα να άρουμε τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια σχετίζονται με την ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων με αναπηρία στην κοινωνία μας.

Η επίτευξη αυτού του στόχου επιτυγχάνεται μέσα την υιοθέτηση και εφαρμογή ολοκληρωμένων συγκροτημένων πολιτικών που διασφαλίζουν και προάγουν συστηματικά την κοινωνική ένταξη.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εγώ προσωπικά ως αρμόδιος Υφυπουργός, εργαζόμαστε για δράσεις που διασφαλίζουν τα αυτονόητα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, διασφαλίζουν την προσβασιμότητα τους και βελτιώνουν την ισοτιμία των ευκαιριών στην κοινωνία.

Δουλεύουμε συστηματικά και μεθοδικά, για την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, τον αθλητισμό και τον ελεύθερο χρόνο.






    Στην κορυφή