ΜΕΧΡΙ 13/1/2012 Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ


Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ , κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Ο ΙΣΑ συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ισχυρού ΕΟΠΥΥ, που θα προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους, με σεβασμό στον λειτουργό της υγείας.

Επιζητά την άμεση αποπληρωμή των χρωστούμενων στους γιατρούς 350 εκατομμυρίων ευρώ του ΟΠΑΔ.

Διεκδικεί τα 20 ευρώ ως αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση, που αποτελεί το ελάχιστο ποσό αμοιβής του Ευρωπαίου γιατρού, για την ιατρική του πράξη.

Ζητά διευκρινίσεις στα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν αποσαφήνισης στο ΦΕΚ Αρ.308/29-12-2011 ,το οποίο κατοχυρώνει την ελεύθερη συνταγογράφηση για όλους τους γιατρούς - μέτρο που επετεύχθη μετά από μακροχρόνιους αγώνες του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Φορέων-.
Απαιτούνται άμεσα διευκρινίσεις στη διαδικασίας εκτέλεσης των εργαστηριακών παρακλινικών εξετάσεων, καθόσον αναγράφεται στο σχετικό
κείμενο ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μόνο σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα, και με τον τρόπο αυτό αποκλείονται χιλιάδες ελευθεροεπαγγελματίες εργαστηριακοί συνάδελφοι με τα εργαστήριά τους
(μικροβιολογικά, ακτινολογικά κα).

Ο ΙΣΑ ζητά τη δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα Διαγνωστικά Κέντρα.

Ν αποσαφηνιστεί η διαδικασία πιστοποίησης των γιατρών που επιθυμούν να συνταγογραφήσουν καθώς και το χρονοδιάγραμμα έναρξης της δυνατότητας συνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ εμμένει στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους που θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.

Για όλα τα ανωτέρω θέματα ενημερώθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους από το ΔΣ του ΙΣΑ τόσο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος Γιώργος Κουτρουμάνης όσο και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κος Γεράσιμος Βουδούρης. Αναμένοντας την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση των καίριων αυτών θεμάτων του ιατρικού κόσμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα επαναπροσδιορίσει τη στάση του, βάσει των περεταίρω διαβεβαιώσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ και του ΥΕΚΑ.




    Στην κορυφή