ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/11/2015

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη στην 24ωρη Πανελλαδική ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ:

«Τα Νοσοκομεία σήμερα λειτουργούν σε συνθήκες BLACK AOUT. Τα ταμεία τους είναι άδεια και οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3 δις ευρώ.

Ο ένας μετά τον άλλο οι προμηθευτές διακόπτουν τις προμήθειες με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πολλά Νοσοκομεία εξάντλησαν τους κωδικούς των Προϋπολογισμών τους και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά, έστω με πίστωση. Η τροποποίηση καθυστερεί στο Υπουργείο Υγείας για να αποφευχθεί η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, με στόχο να αποφύγει η κυβέρνηση τη περαιτέρω κατάρρευση του κρατικού Προϋπολογισμού.

Το προσωπικό έπεσε κάτω των 50.000 όταν πριν τα Μνημόνια ήταν 67.000.

3.000 αποχώρησαν εφέτος και το κύμα φυγής θα αυξηθεί, εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Η συνήθης κάλυψη είναι 1 Νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική. Τελείωσε το καλοκαίρι χωρίς να χορηγηθούν κανονικές άδειες και οφείλονται δεκάδες ρεπό. Συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Απολογισμός πρώτου εννιαμήνου του έτους 2015. Μηδέν προκηρύξεις και μηδέν προσλήψεις.

Είναι προς έκδοση προκήρυξη 907 θέσεων, χωρίς χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Τέλους του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις του Επικουρικού προσωπικού, χωρίς να έχει αναληφθεί κυβερνητική πρωτοβουλία παράτασης των συμβάσεων».


    Στην κορυφή