ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ : ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ


Αυστηρές συστάσεις για μείωση των δαπανών απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους διοικητές των μεγαλύτερων νοσοκομείων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, τονίζοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την οικονομική διαχείρισή τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, ήδη έχει ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός της ετήσιας δαπάνης, ο οποίος ήταν 2,5 δις ευρώ. Σήμερα, οι δαπάνες βρίσκονται στα 2,6 δις και ενδεχομένως στο τέλος του έτους να φτάσουν τα 2,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, κάλεσε τους διοικητές να εισπράττουν το αντίτιμο του εισιτηρίου για τις τακτικές υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων (3 ευρώ), προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι η περίθαλψη ασθενών γειτονικών χωρών στην χώρα μας, οι οποίοι νοσηλεύονται χωρίς να πληρώνουν, αγγίζει τα 150 εκ. ευρώ κάθε χρόνο.

Όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι 4000 υπάλληλοι που εργάζονται σήμερα είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες, καθώς για την ικανοποιητική λειτουργία των νοσοκομείων απαιτούνται μόλις οι μισοί.


    Στην κορυφή