ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΤΑ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ


Στη μείωση των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Οκτώβριο στον ΟΑΕΕ και μετά στα υπόλοιπα Ταμεία προσβλέπει το υπουργείο Υγείας, καθώς όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος έχουν μέχρι τώρα εξοικονομηθεί 700 εκατομμύρια ευρώ και έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να εξευρεθούν άλλα 300 εκατομμύρια ευρώ

Στόχος είναι να περικοπούν οι δαπάνες ώστε να εξοικονομηθούν και όλα τα κονδύλια που προβλέπει το μνημόνιο με την τρόικα ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σύμφωνα με το μνημόνιο μόνο στον τομέα της υγείας θα πρέπει να περισταλούν δαπάνες ύψους 1,1 δις ευρώ.

Ανέφερε ακόμη το ΠΔ που με το οποίο προβλέπονται νέες τιμές για 93 διαγνωστικές εξετάσεις που θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι τιμές αυτές είναι μειωμένες κατά μέσο όρο 15-20% και θα εφαρμοστούν από όλα τα Ταμεία μετά από τη συναίνεση των συναρμόδιων υπουργών.

Παράλληλα, απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με την οποία θα πρέπει με εποπτεία του Διευθυντή της κάθε κλινικής να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη κατά 20%, ενώ έως το τέλος του χρόνου σε κάθε κλινική το 30% των φαρμάκων που θα διατίθεται θα πρέπει να είναι γενόσημα, δηλαδή αντίγραφα των πρωτοτύπων, οι τιμές των οποίων είναι χαμηλότερες.

Όσον αφορά στις εφημερίες έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για να εξασφαλιστούν οι πληρωμές τους μέχρι τον Αύγουστο, ενώ σύντομα θα διασαφηνιστεί και το πλαίσιο ολοήμερης λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.


    Στην κορυφή