Κουρασμένα και πονεμένα πόδια


Καθημερινά τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα σε αναρίθμητα βάρη κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς περπατάμε, καθόμαστε και στεκόμαστε όρθιοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα πόδια μας καλούνται καθημερινά να μεταφέρουν το βάρος του σώματος μας και να παρέχουν στήριξη στο σώμα.

Η πολύωρη ορθοστασία, το περπάτημα, το τρέξιμο, τα ακατάλληλα υποδήματα και οι καθημερινές δραστηριότητες γενικότερα, μπορεί να προκαλέσουν πόνο και πληγές στα πόδια. Η αύξηση του σωματικού βάρους επίσης οδηγεί σε μεγαλύτερη πίεση των άκρων.
Εξαιτίας των πόνων και των μικροτραυματισμών, πολλοί άνθρωποι, μειώνουν την καθημερινή τους δραστηριότητα. Μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τις αθλητικές του δραστηριότητές του. Σε μεγαλύτερους ανθρώπους αυτά τα προβλήματα οδηγούν σε αστάθεια. Γενικότερα τα κουρασμένα και πονεμένα πόδια επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής καθημερινά και δυστυχώς ελάχιστοι λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισής τους, πριν γίνουν εντονότερα.

Στο πρόβλημα αυτό μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τα πέλματα, τα οποία τοποθετώντας τα στο εσωτερικό των υποδημάτων αποφορτίζουν και ξεκουράζουν τα πόδια. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους όσοι περπατάνε, αθλούνται, κουράζονται, ή αντιμετωπίζουν ορθοπεδικό ή μυοσκελετικό πρόβλημα.

Όσο για τις γυναίκες που δεν μπορούν να αποχωριστούν τις γόβες τους υπάρχει και η λύση με τα πέλματα τα οποία προσαρμόζονται μέσα στα ψηλοτάκουνα παπούτσια και προσφέρουν ανακούφιση.

Πώς λειτουργούν τα πέλματα;

1. Βοηθούν στην ευθυγράμμιση του σώματος
2. Κατανέμουν σωστά τις πιέσεις που ασκούνται κατά τη στάση και βάδιση
3. Στηρίζουν την ανατομία των ποδιών
4. Αποφορτίζουν τα σημεία πίεσης
5. Μειώνουν τους πόνους
6. Προφυλάσσουν από τραυματισμούς
7. Βελτιώνουν την απόδοση σε καθημερινές και αθλητικές δραστηριότητες.

Δώστε στα πόδια σας την προσοχή που τους αξίζει. Μην παραμελείτε τη φροντίδα τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πέλματα μπορείτε να απευθυνείτε σε κάποιον ποδολόγο- ποδίατρο ή στον φαρμακοποιό σας.

Ε. Α. ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ-ΠΟΔΙΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΔΙΑΤΡΩΝ-ΠΟΔΟΛΟΓΩΝ
MSc,BSc (Hons) Podiatry MPS.


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...
    Στην κορυφή