ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
06/09/2019


[[image]]
Ξεκίνησε χθες η χορήγηση των νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) των ασφαλισμένων, απευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.
Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη, εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών.
Οι κ.κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης παρέδωσαν αναμνηστική τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους των δύο ενώσεων των ιδιωτικών κλινικών.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Υγείας:
«Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Πρόεδρε, κυρία Αντιπρόεδρε, μέλη του Δ.Σ. και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, κυρίες και κύριοι,
Χαίρομαι πάρα πολύ που σήμερα, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες της διακυβέρνησής μας, ήρθε η ώρα της υλοποίησης όσων είχαμε προεκλογικά εξαγγείλει. Ένα σημαντικό κομμάτι της ταλαιπωρίας, καταρχάς των ογκολογικών ασθενών, εξαλείφεται σήμερα. Μειώνονται αισθητά οι ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Με μια σειρά ενεργειών, καταφέραμε εντός δύο μηνών να συμφωνήσουμε με 21 ιδιωτικές κλινικές, των οποίων τους εκπροσώπους θέλω να ευχαριστήσω για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Εξαλείφεται η ταλαιπωρία για αυτή την ευπαθή ομάδα του πληθυσμού. Αντί να περιμένουν για ώρες οι ασθενείς στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ ώστε να πάρουν τα ογκολογικά φάρμακά τους και να τα πάνε στα ιδιωτικά θεραπευτήρια για να μπορέσουν να έχουν την θεραπευτική αγωγή που έχουν αποφασίσει οι θεράποντες ιατροί, τα ογκολογικά φάρμακα θα πηγαίνουν απευθείας στις ιδιωτικές κλινικές. Υπολογίζουμε ότι μόνο για την Αθήνα, 2.000 ασθενείς το μήνα θα λαμβάνουν απευθείας τη θεραπευτική τους αγωγή στις κλινικές, χωρίς να ταλαιπωρούνται περιμένοντας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ”.



    Στην κορυφή