ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΡΑΝΩΝ, ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
29/11/2019


Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, απαντώντας σε απορίες και ερωτήσεις που εξέφρασαν φίλοι, δωρητές και υποστηρικτές από τη Γλυφάδα Αττικής και τα Χανιά σχετικά με εράνους που λαμβάνουν χώρα με τη μορφή λαχείων ή φιλανθρωπικού «κουμπαρά» σε καταστήματα και στον δρόμο, δηλώνουν ότι καμία ανάλογη κίνηση έγινε, γίνεται ή πρόκειται να γίνει εκ μέρους του Σωματείου.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι οι πόροι του Σωματείου προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ή εισφορές, που κατατίθενται απ’ ευθείας στα γραφεία του ή σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ποτέ δεν γίνονται έρανοι σε κατοικίες ή στον δρόμο. Για όλες τις δωρεές εκδίδεται αμέσως απόδειξη που λαμβάνει ο δωρητής.
Στο παρελθόν, σε άλλες περιοχές της χώρας μας, πολλοί πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το όνομα και το έργο του Σωματείου μας, καθώς και την ευαισθησία του κόσμου σε θέματα όπως είναι η φροντίδα παιδιών σε ανάγκη, αποσπούν χρήματα με το πρόσχημα εράνων ή λαχείων οι οποίες είναι άσχετες με το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.
Τα Παιδικά Χωριά SOS, καλούν και παρακαλούν όλους τους πολίτες, φίλους και υποστηρικτές τους, αλλά και όποιον αντιληφθεί αντίστοιχες ενέργειες να επικοινωνήσουν τόσο με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όσο και με το ίδιο το Σωματείο στο 210-3313661.




    Στην κορυφή