ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 30χρονου διαδηλωτή που τραυματίστηκε χθες απο τα ΜΑΤ στις απεργιακές διαδηλώσεις και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας:

"Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό φαρμακευτική αγωγή. Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσκομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περί ώρα 14. 45 συνεπεία, αναφερόμενου ξυλοδαρμού. Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικό τραύμα στο κρανίο κυρίως δεξιά, και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακά έκπτωση του επιπέδου συνείδησης και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής Πρώτων Βοηθειών, παρουσίασε κώμα με συνοδή ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως.

Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκέφαλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου, εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκέφαλου. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπιέση του εγκέφαλου και ανάσχεση της αιμορραγίας .

Παρά τη σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη. "


    Στην κορυφή