ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
24/01/2017

Νυχτερινή περιπολία αλληλεγγύης πραγματοποίησαν για άλλη μία φορά, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, οι εθελοντές του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης με σκοπό την υποστήριξη αστέγων. Δεκαπενταμελές ενισχυμένο κλιμάκιο, αποτελούμενο από εθελοντές και των τριών Τμημάτων (Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες Ναυαγοσώστες) υλοποίησαν τη δράση street work στους παγωμένους δρόμους της Θεσσαλονίκης, τόσο σε κεντρικά σημεία όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι συμπολίτες μας, προσφέροντας ζεστό τσάι, σοκολάτες, μπισκότα και άλλα είδη ξηράς τροφής. Επίσης, οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. διένειμαν κουβέρτες, υπνόσακους, σκούφους, γάντια και είδη πρώτης ανάγκης στους συμπολίτες μας που διανυκτερεύουν στο κρύο και σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης "χτένισε" τις περιοχές των Δικαστηρίων, του Σιδηροδρομικού Σταθμού, των ΚΤΕΛ, της Τούμπας και το κέντρο της πόλης, όπου εντοπίζονται κυρίως οι ανάγκες και πρόσφεραν την βοήθειά τους σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Παράλληλα ενημέρωναν τους άστεγους για τα υπνωτήρια όπου μπορούσαν να φιλοξενηθούν ώστε να προστατευτούν από την παγωνιά.

Η δράση street work πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι εξορμήσεις των εθελοντών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο διαρκούν τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Στα κλιμάκια συμμετέχουν πάντα εθελοντές και των τριών Τμημάτων ώστε να παρέχεται εξειδικευμένη βοήθεια στους ευάλωτους συνανθρώπους μας που ζουν στο δρόμο. Εκτός από τη διανομή του απαραίτητου υλικού επιβίωσης, οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές είναι σε θέση να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά και να αντιμετωπίσουν περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας με κλήση του ΕΚΑΒ.

    Στην κορυφή