ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει σειρά ενεργειών που γίνονται το τελευταίο διάστημα εις βάρος της Ιατρικής Κοινότητας και του έργου που αυτή επιτελεί. Η αντίδρασή μας γίνεται περισσότερο επίκαιρη, διότι αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι οι παροχές Υγείας και κυρίως η ποιότητά τους.:

"Καταγγέλλουμε την κατάργηση ιατρικών θέσεων, ενώ υπάρχουν ανάγκες και τις απολύσεις των ιατρών του τ. ΤΑΞΥ από 1-6-2011. Σχετική αναφορά έγινε και στον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Διερωτώμεθα δε, ξεκίνησαν οι απολύσεις μέσω των συγχωνεύσεων;
Ζητήσαμε την εφαρμογή του Νόμου για τη συμμετοχή των συμβεβλημένων αορίστου χρόνου ιατρών στις κρίσεις Διευθυντών ΙΚΑ. Η Διοίκηση ατεκμηρίωτα αρνήθηκε και προέβη σε κρίσεις που πρέπει να συζητηθούν.

Δεν επαναπροσλήφθηκαν οι συμβασιούχοι έργου του ΙΚΑ προκλητικά από την Διοίκηση, ενώ υπάρχουν τεράστια κενά.
Δεν έχουν πληρωθεί από το 2009 οι συμβασιούχοι ιατροί με τον ΟΠΑΔ, το ΤΥΔΚΥ, το ΤΑΠΟΤΕ, τον ΟΑΕΕ κ.α. Ταμεία, παρ΄ όλες τις επανειλημμένες υποσχέσεις.

Καταγγέλλουμε τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πανάρετο για απεμπόλιση της ιατρικής ιδιότητος, ο οποίος προσπαθεί να νομοθετήσει κατά παράβαση όχι μόνο των Ελληνικών, αλλά και των διεθνών στάνταρτς.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος είχε δεσμευτεί προς εμάς (ΙΣΑ & ΙΣΠ) τα θεσμικά Ιατρικά όργανα, ότι εντός 4 μηνών από την ψήφιση του Ν. 3919/2-3-2011 και βάση της διάταξης του αρθ. 2 παρ. 4 θα εξέδιδε ΠΔ/γμα, με το οποίο θα διατηρηθούν οι περιορισμοί του Ιατρικού επαγγέλματος -ως ισχύει μέχρι σήμερα- για λόγους δημοσίου συμφέροντος μεν, αλλά και για ουσιαστική διασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και τη διαφύλαξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, που αποτελεί τη βασική αφετηρία της περίθαλψης των Πολιτών. Ήδη το πρώτο δίμηνο έχει περάσει, και οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι «έμποροι της Υγείας» ετοιμάζονται, περιμένοντας την πάροδο του διαστήματος για να «επενδύσουν» και να κερδίσουν.

Σε όλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας μας απαντούν με σιγή ή με προφορικές υποσχέσεις φέρνοντας για άλλη μία φορά τον γιατρό και την Υγεία των Πολιτών σε αδιέξοδο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά για όλα τα ανωτέρω, στα οποία υπάρχουν σχετικές έγγραφες αναφορές, θα περιμένει για λίγες ημέρες απάντηση, αλλιώς θα αντιδράσει."


    Στην κορυφή