ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Επεκτείνεται η λειτουργία πέντε στρατιωτικών νοσοκομείων και το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Στην υπουργική απόφαση προβλεπόταν ότι πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία θα εξυπηρετούν τους πολίτες έως τις 2.30 το μεσημέρι. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διάθεση επιπλέον κλινών, για την κάλυψη των αναγκών και το απόγευμα, ενώ, όπως σημείωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, «έχουμε για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τη φιλοδοξία μέχρι το 2013 να έχουμε καταφέρει συνεχή εφημερία όλων των νοσοκομείων, όπως συμβαίνει με όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Τα πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία είναι τα εξής:
• 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες).
• Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (10 κλίνες).
• 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (15 κλίνες).
• 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (10 - 15 κλίνες).
• 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης (15 κλίνες).

Οι διαθέσιμες κλίνες των στρατιωτικών νοσοκομείων θα ανακοινώνονται καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κατά το πρότυπο των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ.

Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και στα εργαστήρια, καθώς και στα ειδικά ιατρεία των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέσω παραπομπής από νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα οποία νοσηλεύονται, είτε με απ' ευθείας ραντεβού.

Επίσης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αναλάβει την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ με καύσιμα στην Αττική.
Τέλος, οι δύο Υπουργοί ανακοίνωσαν τη μείωση της στρατιωτικής θητείας σε χρήστες που παρακολουθούν προγράμματα του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ σε ολοκληρωμένο κύκλο και τη συνεργασία των δύο Υπουργείων για τις προμήθειες υγειονομικών υλικών.



    Στην κορυφή