ΙΣΑ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΕΣΥ


"Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα είναι μια θλιβερή εικόνα διάλυσης και εξελίσσεται σαν ταινία θρίλερ τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς. Το Ε.Σ.Υ. έχει απόλυτα εγκαταλειφθεί και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν" αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και επισημαίνει οτι:

"Οι προσλήψεις έχουν σταματήσει και δεν διασφαλίζεται η επάρκεια σε φάρμακα, υλικά και ούτε ακόμη περισσότερο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, με συνέπεια τη μείωση κλινών και θέσεων εργασίας, αλλά και η περαιτέρω μείωση κατά 50 εκ. ευρώ στο κονδύλι των εφημεριών καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση των ασθενών στα νοσοκομεία και πιο ανασφαλή τα προγράμματα εφημέρευσης.

Οι διαρκείς παρεμβάσεις του Υπουργού Υγείας στη φαρμακευτική περίθαλψη, στη συνταγογράφηση (δραστική ουσία και ευτελή γενόσημα) και στην πρόσληψη γιατρών με μπλοκάκι, δημιουργούν ένα τοπίο μέσα στα νοσοκομεία που αποπνέει σήψη και ενώ το εισόδημα των νοσοκομειακών γιατρών, έχει μειωθεί δραματικά, έχει μειωθεί δραματικά, οι εφημερίες τους δεν έχουν πληρωθεί από το Νοέμβρη, παρά τις τόσες υποσχέσεις που έχουν δοθεί από τη πλευρά του Υπουργού τόσο στους γιατρούς όσο και στα ΜΜΕ. Αυτό έχει οδηγήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε επισχέσεις εργασίας –με μεγάλη συμμετοχή- που αν και γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό απορρυθμίζουν ακόμα περισσότερο τα ήδη διαλυμένα νοσοκομεία, δεν έχουν άλλο δρόμο.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας που το μόνο μέλημά του είναι να παρουσιαστεί ως πετυχημένος «λογιστής» στο πιο ευαίσθητο υπουργείο της χώρας ν’ αναλογιστεί τις ευθύνες του που θα τις καταγράψει η ιστορία και τον βεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, τους λειτουργούς του και τους απροστάτευτους πλέον ασθενείς."
    Στην κορυφή