ΙΣΑ: ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
22/02/2016

"Σε μια ακόμα προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του, για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας, επιδόθηκε ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης" αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει.

"Ειδικότερα ως «Πόντιος Πιλάτος της Δημόσιας υγείας», απέδωσε τις τραγικές παραλείψεις και καθυστερήσεις, στο γεγονός ότι η φετινή « δεν είναι χρονιά κανονικότητας, για τη χώρα », όπως ανέφερε χαρακτηριστικά! Προφανώς και οι προηγούμενες δεν ήταν χρονιές κανονικότητας, αλλά η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας είναι να διαχειριστεί τα δύσκολα προβλήματα και όχι να αναζητά άλλοθι για τις δικές της παραλείψεις.

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας, δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έχουμε θέσει εδώ και μέρες:

• Γιατί άφησε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος , μέχρι να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν 200 κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας, μέσα στην κορύφωση της επιδημίας της γρίπης.

• Γιατί επέτρεψε η αδυναμία του να πάρει γρήγορες αποφάσεις , να οδηγήσει στο χάνονται ακόμη και σήμερα ανθρώπινες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Η δημόσια ομολογία του ότι λείπουν 60 κρεβάτια ΜΕΘ σε ημερήσια βάση, για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, επιβεβαιώνει την ακαταλληλότητά του να ηγείται πολιτικά ενός τόσο ευαίσθητου τομέα, όπως είναι ο τομέας της δημόσιας υγείας.

• Ποιος ευθύνεται που δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση του Πρωθυπουργού, από τον Απρίλιο του 2015, για προσλήψεις 4.500 ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ;

• Ποιος ευθύνεται που ακόμη και σήμερα τα νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα και παρατημένα στη τύχη τους; Ο κ. Ξανθός αποτελεί κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία όταν υποστηρίζει ότι η ύπαρξη μόνο των διοικητικών συμβουλίων, αποτελεί επαρκές μοντέλο διοίκησης.

• Ποιος ευθύνεται για τους περισσότερους από 100 νεκρούς από την εποχική γρίπη; Για την έλλειψη προληπτικού εμβολιασμού; Για την ανυπαρξία συντονισμού με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ενημέρωσης;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί για μια ακόμη φορά τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, να αναλάβει την ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές του και να υποβάλλει την παραίτησή του" καταλήγει η ανακοίνωση.
    Στην κορυφή