ΙΣΑ: ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ


"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του γιατί σε μια δύσκολη για την κοινωνία εποχή, οι γιατροί είναι εκείνοι που συνεχώς και αδιαλείπτως βάλλονται.", αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ο ΙΣΑ τονίζοντας πως "Είναι τελικά εκείνοι οι οποίοι κρίνονται «ένοχοι» για όλα τα δεινά του τόπου.

Είναι εκείνοι που πρώτοι από όλους κατονομάστηκαν «φοροφυγάδες», εκείνοι που λίγο έλλειψε να παραπεμφθούν ακόμη και στην υπόθεση των μεταναστών. Όλα αυτά είναι τυχαία; Δεν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί;

Τόσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι γιατροί που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αγωνίζονται καθημερινά με όλες τις δυνάμεις τους να προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Την περίπτωση της συναδέλφου που προφυλακίστηκε αναίτια και άδικα την προηγούμενη εβδομάδα επωμιζόμενη ως προσωπική-ατομική ευθύνη της τις αδυναμίες και ανεπάρκειες του συστήματος, ήρθε αυτή την εβδομάδα να συμπληρώσει και να επικυρώσει η καταδίκη των συναδέλφων ιατρών που ανταποκρινόμενοι στο καθήκον περίθαλψης, δίδοντας πίστη σε όσα τους ανέφεραν οι ασθενείς, ως όφειλαν, περιέθαλψαν τους αθλητές Κεντέρη και Θάνου στο Νοσοκομείο ΚΑΤ τον Αύγουστο του 2004.

Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών είναι σεβαστές και στην περίπτωση γιατρών που παραβαίνουν το καθήκον τους. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση η επιπλέον εντελώς αναιτιολόγητη απόρριψη του προβληθέντος αιτήματος αναγνώρισης στους ιατρούς του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, ένα αίτημα που συνδέεται με την προσωπικότητά τους. Πρόκειται για συναδέλφους που διακρίνονται όχι μόνο για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και για τη μακρά πορεία προσφοράς τους στο ΕΣΥ και στους Έλληνες Πολίτες. Είναι δυνατόν και τούτο ακόμη να παραγνωρίζεται σήμερα;"


    Στην κορυφή