ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ


Η Υφυπουργός κα Ζέττα Μ. Μακρή με την Υ5β/Γ.Π..27316/2-8-2013 Απόφαση χορήγησε άδεια ίδρυσης στο Κέντρο Ημέρας για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού τύπου του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου - Ο Άγιος Βασίλειος», κατόπιν της τήρησης όλων των νόμιμων διαδικασιών και κατ’ εφαρμογή των σχετικών κείμενων διατάξεων.

Το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας θα εξυπηρετεί περίπου 20-25 ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού τύπου και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας παρέχονται και σε σημαντικό αριθμό άλλων αυτιστικών ατόμων που δεν θα παρακολουθεί εντατικά το πρόγραμμα του Κέντρου Ημέρας.

Κύριος στόχος είναι η έγκαιρη παρέμβαση, διάγνωση και εφαρμογή ενός θεραπευτικού σχεδιασμού για ενήλικες με διαταραχές αυτιστικού τύπου και τις οικογένειες τους. Το Κέντρο Ημέρας θα συνεργάζεταιμε την Ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν.Α., με την ΕΚΨ &ΨΥ, με τα ΚΕΔΥ Έβρου, με τις διευθύνσεις ειδικής αγωγής, με τους ΟΤΑ, με άλλους συλλόγους του νομού Έβρου.

Οι δαπάνες λειτουργίας της μονάδας ανέρχονται στο ποσό των 250.000€/έτος περίπου και θα καλυφθούν για τα δύο πρώτα έτη από το Τ.Ε.Π ΑΝ.Α.Δ του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.


Ρεπορτάζ υγείας

    Στην κορυφή