ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ήρωας της σημερινής ιστορίας είναι επικεφαλής μεγάλης ομάδας ιατρών χειρουργικής ειδικότητας που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ύστερα από παρουσία δεκαετιών στο ΕΣΥ.

Πριν από περίπου τρία χρόνια συνάδελφοι του από την Σουηδία και τη Νορβηγία του ζήτησαν συνεργασία γα την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα με τη δημιουργία μεγάλου κέντρου θεραπείας και αποκατάστασης. Υπολόγιζαν να φέρουν πολλές εκατοντάδες ασθενών από τις χώρες τους για να αντιμετωπίσουν σε ένα πολύ ευνοϊκό κλίμα τα προβλήματα υγείας τους.

Όλοι μαζί συμφώνησαν και προχώρησαν διαθέτοντας ίσα ποσά στη νόμιμη αγορά γης σε νησίδες του Κορινθιακού, φιλοδοξώντας να εκτμηθεί η προσπάθειά τους από τους αρμόδιους φορείς του κράτους και να προχωρήσουν αμέσως στην επένδυση.

Το όνειρο τους διαδέχτηκε εφιάλτης. Από τότε δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία και τα μύρια προβλήματα που τους βάζει χωρίς μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια τύχη έχει και άλλη επένδυση που ήθελε να κάνει ο ήρωας μας σε γνωστό νησί του Αιγαίου. Εκεί θα έχτιζαν μονάδες Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ικανές να κάνουν και μικροεπεμβάσεις καθώς και τμήμα τεχνητού νεφρού. Ήλπιζαν μάταια ότι και εδώ θα είχαν τη βοήθεια του κράτους αναπτύσσοντας και στο νησί αυτό καθώς και στα διπλανά του σοβαρές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Χθες ο ιατρός ήταν ιδιαίτερα θυμωμένος και όταν ζητήσαμε να μάθουμε γιατί ιδιαίτερα τώρα παραμονές Χριστουγέννων δείχνει τόσο θυμό, μας ενημέρωσε ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα από την γειτονική Τουρκία όπου είχε πάει για τα εγκαίνια του δεύτερου Κέντρου Αποκατάστασης που είχαν φτιάξει εκεί οι φίλοι του ιατροί από την Σουηδία και τη Νορβηγία.

Έτσι προχωράμε και στον τομέα αυτό, της δυνατότητας δηλαδή να ανοίξουμε δρόμους να έρθουν στην όμορφη χώρα μας χιλιάδες ξένοι ασθενείς για να κάνουν ένα μέρος της θεραπείας τους κάνοντας ταυτόχρονα και τουρισμό.

Το μόνο παρήγορο σημείο είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος ξεκίνησε μια προσπάθεια-χωρίς να γνωρίζει το πρόβλημα του ιατρού-να οργανώσει ένα διαβαλκανικό forum για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Στην προσπάθεια αυτή όπου θα συμπράξουν και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, έχει όπως λένε όλες οι πληροφορίες την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Λοβέρδου.

Μακάρι έστω και τώρα να εκμεταλλευτούμε την υποδομή μας, τις πολύ καλές γνώσεις όλων των ιατρών αλλά και τις κλιματικές συνθήκες της χώρας μας.


    Στην κορυφή