ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ "ΛΑΣΠΗ" ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ


Την έντονη αντίδραση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά προκάλεσαν οι ανακοινώσεις για φοροφυγάδες γιατρούς. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του επισημαίνει:
"Μετά τις αναφορές στα ΜΜΕ για τη φοροδιαφυγή, για άλλη μία φορά ο Ιατρικός Κόσμος στοχοποιείται από την Πολιτεία, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κηλιδώσει τον Έλληνα Ιατρό ! Είναι σαφές και γνωρίζουμε την τακτική !

Όπως επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες έχουμε αναφέρει, ενόψει της λήψης μέτρων ενάντια στην περίθαλψη των πολιτών και της ισοπέδωσης των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των ιατρών, για άλλη μία φορά «εφευρέθηκε» ο φοροφυγάς ιατρός !

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά κατ΄ επανάληψη έχει ταχθεί υπέρ της πάταξης της φοροδιαφυγής. Όμως δεν μπορεί να ανεχθεί να διαπομπεύεται σε όλες τις μορφές των ΜΜΕ το Ιατρικό Σώμα διά στόματος της Πολιτείας, χωρίς ουδέποτε να μας έχουν δοθεί στοιχεία για τους επίορκους λειτουργούς ως αρμόδια θεσμικά όργανα. Δεν μπορεί να αναφέρονται σε 5-6 άτομα (επίσης χωρίς στοιχεία), παρακάμπτοντας την Ελληνική Δικαιοσύνη και κηλιδώνοντας άνω των 70.000 ιατρούς.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή την πάγια τακτική του «πέτα λάσπη, κάτι θα μείνει», ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις στα τραγικά μέτρα που επίκειται να λάβουν. Καλεί την Πολιτεία με στοιχεία να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και στη Δικαιοσύνη και αφού αποδειχθούν οι κατηγορίες, να δημοσιεύσει τα ονόματα των ενόχων.

Επιφυλασσόμεθα κάθε νομίμου δικαιώματός μας, προκειμένου να προστατεύσουμε το κύρος του Κλάδου και του Ιατρικού έργου. Όχι άλλη ανοχή ! Η Πολιτική Ηγεσία έχει μπερδέψει τη συνεργασία με την ανεκτικότητα …"


    Στην κορυφή