ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΜΑΝΗ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
01/08/2017

Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών της περιοχής ολοκληρώθηκε η δράση της Κινητής Μονάδας Υγείας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στο λιμάνι του πυρόπληκτου Κότρωνα της προσηλιακής Μάνης (28-29 Ιουλίου), σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και την πολύπλευρη στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η πρωτοβουλία που εντάσσεται στον κύκλο της σημαντικής κοινωνικής δράσης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, μέσω της υπερσύγχρονης Κινητής Μονάδας Υγείας, πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην παραλία του Κότρωνα και αποσκοπούσε στον ιατρικό έλεγχο του τοπικού πληθυσμού (Κότρωνας, Φλομοχώρι, Χιμάρα, Λουκάδικα, Νύφι, Κοκκάλα και των πέριξ συνοικισμών), στη συμβουλευτική ή/και ιατρική παρέμβαση σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, καθώς και στην ενημέρωση για επίκαιρα θέματα πρόληψης.

Επισημαίνεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center είναι το μοναδικό νοσηλευτήριο στην Ελλάδα που διαθέτει Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία κινητοποιείται σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συνεργάζεται με δημοτικούς και άλλους φορείς για την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου υγείας σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν εύκολη ή άμεση πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Επιπλέον, καλύπτει υγειονομικά τις ανάγκες ιατρικής φροντίδας σε μεγάλες αθλητικές και άλλες διοργανώσεις (Μαραθώνιοι κ.λπ.).

Αναπτύσσεται σε περίπου 50 τ.μ. και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για κλινική εξέταση ασθενών (δύο θέσεις εργασίας) από κάθε ιατρική ειδικότητα, εξοπλισμό για οφθαλμολογικές εξετάσεις, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αναλύσεις αίματος (γενικές και βιοχημικές), διαφανοσκόπιο για έλεγχο ακτινογραφιών, υπερηχογράφο κ.ά.

«Με τη μυρωδιά της καμένης αγριελιάς ακόμη νωπή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματική διάσταση των ιδιαίτερων αναγκών των κατοίκων και δίνουμε συνέχεια στην αδιάκοπη προσπάθεια για την προαγωγή της υγείας στη μέχρι πρόσφατα άγονη και δυσπρόσιτη πατρογονική μας γη...», ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, υποδεχόμενος την αποστολή ιατρών και νοσηλευτών του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center που στελέχωσαν την Κινητή Μονάδα Υγείας στην πληγείσα περιοχή.

    Στην κορυφή