ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
05/05/2017

To πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους΄΄ θα πραγματοποιήσει Ιατρική παρέμβαση, στις 6.5.2017 στον Δήμο Ασπροπύργου ( περιοχή Γκορυτσά , 9ο Δημ. Σχολείο).

Σε συνεργασία: Mε την Περιφέρεια Αττικής, γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής, τον Δήμο Ασπροπύργου, την Πανποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, τους τοπικούς συλλόγους Ποντίων, το γραφείο Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής, το Γραφείο στήριξης Ρομά Δυτ. Αττικής.

Με την Επιστημονική Ευθύνη: Της Α΄ Παν. Παιδιατρικής κλινικής του Π.Π.Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄, την Β΄ Μαιευτική - Γυναικολογική κλινική ΕΚΠΑ του Π.Ν. ‘’Αρεταίειο’’, την Παθολογική κλινική του Γ.Π.Ν.΄΄Λαϊκό, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Στην Ιατρική παρέμβαση, περιλαμβάνονται:


- Παιδιατρική κλινική εξέταση - εμβολιασμός παιδιών

- Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap, κατά ‘’Παπανικολάου’’


Διακολπικός υπέρηχος

- Παθολογικός έλεγχος - εκτίμηση αναγκών υγείας

- Καρδιολογικός έλεγχος , screening με τη χρήση υπερηχογράφου – καρδιογράφου

Ιατρική παρέμβαση στις Γυναικείες φυλακές Θήβας, 7.5.2017


To πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους΄΄ θα πραγματοποιήσει Ιατρική παρέμβαση, στις 7.5.2017 στις Γυναικείες φυλακές Θήβας, στις οποίες φιλοξενούνται μαζί με τις μητέρες και 14 βρέφη και νήπια, από 0- 4 ετών.


Με την Επιστημονική Ευθύνη: της Α΄ Παν. Παιδιατρικής κλινικής του Π.Π.Ν.΄΄Αγία Σοφία΄΄, το Ενδοκρινολογικό τμήμα του Γ.Ν.΄΄ Έλενα Βενιζέλου΄΄, το τμήμα σκολίωσης του Γ.Ν.΄΄ΚΑΤ΄΄, το Γ.Ν. Θήβας, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.


Στην Ιατρική παρέμβαση, περιλαμβάνονται:

- Ορθοπεδικός έλεγχος - έλεγχος μυοσκελετικού των παιδιών .

- Πλήρης Ενδοκρινολογικός έλεγχος στις γυναίκες, με την χρήση φορητού υπερηχογράφου.

- Καρδιολογικός έλεγχος στις γυναίκες, screening με τη χρήση υπερηχογράφου – καρδιογράφου.


Οι εργαζόμενοι του Π.Ν.ΕΚΠΑ ΄΄Αρεταίειο, καθώς η Δ/ντρια και οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό παιχνιδιών για τα ΄΄φυλακισμένα΄΄παιδάκια.
    Στην κορυφή