ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ HELLENIC BIOCLUSTER ΜΕ ΘΕΜΑ : ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/12/2018

Το Hellenic BioCluster διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Καινοτομία στις Επιστήμες Υγείας». Σκοπός της ημερίδας ήταν η προβολή του οικοσυστήματος των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων από το χώρο της υγείας, η ενημέρωση σε επίκαιρα θέματα επιχειρηματικότητας του χώρου και η ανάδειξη ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η κεντρική ομιλία της ημερίδας δόθηκε από τον κ. Guenter Huhle (Head of Johnson & Johnson Innovation), ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα ανοιχτής καινοτομίας JLABS του πολυεθνικού κολοσσού Johnson & Johnson. Τα JLABS προσφέρουν ένα παγκόσμιο οικοσύστημα όπου νεοφυείς επιχειρήσεις λαμβάνουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών φιλοδοξώντας να καταργήσουν τα επιχειρησιακά και οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν αυτές οι επιχειρήσεις στην προσπάθεια να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα σε ένα επιτυχημένο προϊόν. Ο κ. Huhle δεσμεύθηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές του 2019 συνδιοργανώνοντας με το Hellenic BioCluster ένα pitching event για νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις από το χώρο των Επιστημών Υγείας.

Εκτός του κ. Huhle, διακεκριμένοι ομιλητές κάλυψαν θέματα ενδιαφέροντος γύρω από την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών όπως η διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας για τη στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, η πρόσβαση σε ξένες αγορές και η εύρεση χρηματοδότησης από ιδιώτες επενδυτές. Παρουσιάστηκαν επίσης δύο από τα πλέον επιτυχημένα παραδείγματα καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων από το χώρο της υγείας (Protavio, Micrel Medical Devices) που καταφέρνουν να είναι ανταγωνιστικές σε διεθνές επίπεδο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης γύρω από αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα στο χώρο της υγείας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων από το χώρο της υγείας, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων VC funds.



    Στην κορυφή