ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
23/11/2017

Με στόχο την προσέγγιση του προβλήματος από κάθε πτυχή και την έγκυρη ενημέρωση ως προς την αναγκαιότητα αντιμετώπισης της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου (από 09:00 π.μ. έως 03:00 μ.μ.) στο Αμφιθέατρο ΕΝΗC (Μεσογείων 107) ειδική επιστημονική ημερίδα υπό τον γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για την ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως εισηγητές κορυφαίοι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, με έμφαση στη Λοιμωξιολογία, ενώ κεντρική ομιλήτρια θα είναι η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων, Dr. Andrea Ammon, η οποία πρωτοστατεί σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών. Η γερμανικής καταγωγής Dr Ammon, director of the European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) –πρόκειται, ουσιαστικά, για το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ- επισκέπτεται την Ελλάδα ειδικά για την επιστημονική ημερίδα.
Από τους εισηγητές θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, νεότερα στοιχεία για τις διαστάσεις που λαμβάνει η μη ορθολογική χρήση αντιβιοτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και καινοτόμες εφαρμογές για την πρόληψη νοσοκομειακών λοιμώξεων.

    Στην κορυφή