Η σεξουαλική ζωή της γυναίκας απειλείται πραγματικά από τη σεξουαλική δυσλειτουργία του άνδρα;


Ένα σεξουαλικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί στη σεξουαλική λειτουργία του ενός από τους δύο συντρόφους σαφώς και επηρεάζει σημαντικά τη σεξουαλική ζωή και των δύο. Για παράδειγμα, η σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία του και τον οδηγεί στην άρνηση να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα του φέρνοντας έτσι σημαντικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία που κυρίαρχα εμφανίζει ο άνδρας είναι η διαταραχή της στύσης. Η μη θεραπευτική ανταπόκριση του άντρα απέναντι σε αυτό το πρόβλημα δηλητηριάζει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, προκαλώντας αρχικά στη γυναίκα αναστολή της επιθυμίας της για σεξουαλική πράξη, αφού μετά από αμέτρητες προσπάθειες δεν βρίσκει ανταπόκριση στα καλέσματά της προς εκείνον. Με θυμό πλέον και αισθανόμενη ότι ο σύντροφος της δεν ενδιαφέρεται άλλο πια για αυτήν , νιώθει πως δεν την επιθυμεί, δεν την ποθεί και ότι μπορεί να φταίει η ίδια για αυτή του τη στάση, απομακρυνόμενη όλο και περισσότερο από αυτόν.

Η διατήρηση αυτής της κατάστασης, καταδικάζει τη σεξουαλική της ζωή, όταν μάλιστα έχει εγγραφές μονογαμικής σεξουαλικότητας και δεν οδηγείται στην αναζήτηση άλλου σεξουαλικού συντρόφου. Ουσιαστικά η ίδια, για να αποφύγει την έντονη ψυχική της φόρτιση, αφαιρει από τον εαυτό της τη σεξουαλική της έκφραση και σε ένα μεγάλο ποσοστό, αυτό εγκαταλείπει την εικόνα της με αύξηση σωματικού βάρους, συνοδευόμενη από ψυχικές εντάσεις που εκδηλώνονται με οξύτητα, αυταρχισμό και επιθετική διάθεση τόσο προς τον άντρα, αλλά και προς τρίτους, προκειμένου να απομακρύνει πιθανές σεξουαλικές προκλήσεις, με φόβο να μη χαλάσει το σπίτι της. Συνεπώς, αυτό είναι χαρακτηριστικό κριτήριο προβληματισμού για τη σεξουαλική διαταραχή που μπορεί να εμφανίσει ένας άνδρας, φέρνοντας επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή μιας γυναίκας που παγιδεύεται μαζί του, όταν δεν υπάρξει διεκδίκηση λύσης και προσπάθειας αντιμετώπισης του προβλήματος και για τους δυο.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή