Η sanofi-aventis και το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη προχωρούν σε συνεργασία για τη βελτίωση της φαρμακευτικής αγωγής και την ανακάλυψη θεραπείας για το Διαβήτη Τύπου 1


Η sanofi-aventis και το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη (Juvenile Diabetes Research Foundation - JDRF) ανακοίνωσαν μια αποκλειστική συνεργασία για την ανάπτυξη φαρμακευτικής αγωγής για άτομα που πάσχουν από Διαβήτη Τύπου 1, σε διαφορετικά στάδια της νόσου – τόσο για αυτούς που έχουν διαγνωστεί από καιρό, όσο και για τους νεοδιαγνωσθέντες – καθώς και για την πρόληψη του διαβήτη σε όσους διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, οι προσπάθειες της συνεργασίας θα επικεντρωθούν σε θεραπευτικές αγωγές, όπως ανοσοθεραπείες και θεραπείες αναγέννησης β-κυττάρων.

Με τη νέα αυτή συνεργασία, η sanofi-aventis και το JDRF θα παρέχουν από κοινού χρηματοδοτήσεις σε ακαδημαϊκούς ερευνητές και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ιατρικής έρευνας, προκειμένου να υλοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα για τις θεραπείες αναγέννησης και τις ανοσοθεραπείες. Μέσω της συνεργασίας, παρέχεται το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στη sanofi-aventis για τις θεραπείες που θα έχουν αναπτύξει ερευνητές, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος.


«Η sanofi-aventis δεσμεύεται να παρέχει θεραπευτικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των διαβητικών ασθενών και των οικογενειών τους» δήλωσε ο Pierre Chancel, Αντιπρόεδρος του Τομέα Διαβήτη της sanofi-aventis. «Η ινσουλίνη μακράς διαρκείας δράσης που παράγουμε, είναι μία από τις κορυφαίες ινσουλίνες για ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2 και γι’ αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε στην έρευνα για επιπλέον θεραπευτικές αγωγές που θα καλύψουν τις ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες των ασθενών. Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη θα μας δώσει την ευκαιρία να χρηματοδοτήσουμε πρωτοποριακές έρευνες που θα βελτιώσουν τις θεραπευτικές αγωγές και ίσως συμβάλλουν και στην ανακάλυψη της οριστικής θεραπείας του Διαβήτη Τύπου Ι».


Η συνεργασία θα αξιοποιήσει το δίκτυο ακαδημαϊκών, ιδρυμάτων και βιοτεχνολογικών συνεργατών που συμμετέχουν στο JDRF, ενώ παράλληλα θα αξιοποιήσει την εμπειρία της sanofi-aventis στην ανάπτυξη φαρμάκων, ώστε να έρθουν νέα προϊόντα και τεχνολογίες, στην κλινική πράξη και τελικά στους ίδιους τους ασθενείς.


«Το JDRF επικεντρώνεται στις ανοσοθεραπείες και την αναπαραγωγή κυττάρων, δύο σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη καλύτερων φαρμακευτικών αγωγών και θεραπειών για το διαβήτη» δήλωσε ο Jeffrey Brewer, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του JDRF. «Η συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις, όπως είναι η sanofi-aventis, η οποία έχει τεράστια εμπειρία στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προς όφελος των ασθενών, είναι ένας σημαντικός τρόπος μέσω του οποίου μπορούμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της επιστήμης για την ανακάλυψη μιας θεραπείας».

Σχετικά με το Διαβήτη Τύπου I

Το 2008, υπολογίστηκε ότι 246 εκατομμύρια άνθρωποι έπασχαν από διαβήτη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σε 370 εκατομμύρια έως το 2030. Ο Διαβήτης τύπου 1 είναι μία αυτοάνοση νόσος κατά την οποία το πάγκρεας σταματάει να παράγει ινσουλίνη, μια ορμόνη που επιτρέπει στον άνθρωπο να λαμβάνει ενέργεια από τις τροφές. Πλήττει αιφνίδια τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά, και διαρκεί ισοβίως. Οι άνθρωποι με Διαβήτη Τύπου Ι απαιτείται να λαμβάνουν πολλές ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση ή συνεχή έγχυση ινσουλίνης μέσω αντλίας, προκειμένου να επιζήσουν.


Σχετικά με το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη


Το Ίδρυμα Έρευνας Νεανικού Διαβήτη (JDRF), ιδρύθηκε το 1970 από γονείς διαβητικών παιδιών, και αποτελεί πρωτοπόρο οργανισμό που θέτει στο παγκόσμιο προσκήνιο όλα τα θέματα που αφορούν στο διαβήτη, ενώ παράλληλα αποτελεί το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό χρηματοδότη και υποστηρικτή της Έρευνας για το Διαβήτη Τύπου Ι. Στηρίζοντας την επιστημονική έρευνα, η αποστολή του JDRF είναι να ανακαλύψει την θεραπεία για το διαβήτη και τις επιπλοκές του. Ο Διαβήτης Τύπου Ι είναι μια νόσος που πλήττει παιδιά και ενήλικες αιφνίδια και απαιτεί πολλές ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση ή συνεχή έγχυση ινσουλίνης μέσω αντλίας. Η ινσουλίνη, ωστόσο, δεν αποτελεί θεραπεία για το διαβήτη, ούτε αποτρέπει τις επικείμενες και καταστροφικές επιπλοκές του, όπως νεφρική ανεπάρκεια, τύφλωση, καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και ακρωτηριασμό.

Το JDRF είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός χορηγός διαβητολογικής έρευνας παγκοσμίως, έχοντας δώσει περισσότερα από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την ημέρα της ίδρυσής του, με περισσότερα από 107 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως να έχουν συγκεντρωθεί μόνο κατά την περυσινή χρονιά.

Σχετικά με τη sanofi-aventis


Η sanofi-aventis, μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, ανακαλύπτει, αναπτύσσει, και παρέχει θεραπευτικές λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Η sanofi-aventis είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού (EURONEXT: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.sanofi-aventis.com.





    Στην κορυφή