Η πρόσληψη καλίου βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτ.πίεσης


Την 1η Μαρτίου 2010, δημοσιεύτηκε η επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), σύμφωνα με την οποία η πρόσληψη καλίου μέσω της διατροφής βοηθάει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης1.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Unilever στην Ελλάδα, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολιάζει χαρακτηριστικά: «η έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) αποδεικνύει τη θετική σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης καλίου και της διατήρησης φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Το Becelpro-activ εμπλούτισε με κάλιο μια σειρά προϊόντων –μαργαρίνη και ροφήματα φρούτων- για να συμβάλει στη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης. Στο πλαίσιο μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής τα προϊόντα αυτά βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης καλίου».

Τα μπλε προϊόντα Becelpro-activ με κάλιο έχουν σχεδιαστεί για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη καλίου στη διατροφή τους και μάλιστα σε καθημερινή βάση, καθώς το ιχνοστοιχείο αυτό δεν αποθηκεύεται από το σώμα μας. Το κάλιο βοηθάει τον οργανισμό μας να αποβάλει το υπερβάλλον αλάτι και φροντίζει έτσι την αρτηριακή μας πίεση.

Διατίθεται ως μαργαρίνη σε συσκευασία των 250γρ. και ως ρόφημα φρούτων σε συσκευασία των 4 Χ 100 ml, σε 2 γεύσεις φραμπουάζ και ροδάκινο-βερίκοκο.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ


    Στην κορυφή