Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ PHARMA INNOVATION FORUM ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
02/11/2017

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου, επιβεβαιώνουν με τον πλέον απόλυτο τρόπο ότι έχει απωλεσθεί το σημείο ισορροπίας.

Οι όποιες αποφάσεις, δημοσιοποιούμενες ή μη, έρχονται ως αποτέλεσμα αθροιστικών, συσσωρευμένων, χρόνιων προβλημάτων αλλά και επιλογών, που καθιστούν την υγιή επιχειρηματικότητα υπό απειλή.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόταγμα είναι ο Έλληνας ασθενής. Όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και πολύ περισσότερο η Πολιτεία που οφείλει να διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της απρόσκοπτης πρόσβασης και του συνεχούς εφοδιασμού με καινοτόμες θεραπείες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των προδιαγραφών διαφανούς, υγιούς και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Όσο δίκαια είναι τα αιτήματα, άλλο τόσο δίκαιες είναι και οι επιλογές που τα υποστηρίζουν. Η εύρεση του σημείου ισορροπίας είναι αναγκαία, δεδομένων όσων συνέβησαν, συμβαίνουν, αλλά και προληπτικά και αποτρεπτικά όσων ενδεχομένως θα συμβούν.

Η συνυπευθυνότητα και ο διάλογος χωρίς αιφνιδιασμούς είναι συνθήκη και υποχρέωση όλων. Αναμένουμε την Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες, ξεκινώντας από την υλοποίηση των τριών πρόσφατων δεσμεύσεών της, στη συνάντησή της με τους φορείς της φαρμακοβιομηχανίας.
    Στην κορυφή