Η ΤΕΧΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ο σκηνοθέτης κ. Ηλίας Κουνέλας, εμπνευστής και υπεύθυνος της συγκεκριμένης καλλιτεχνικής δράσης, που έχει την επωνυμία «Επισκεπτήριο», εξήγησε ότι οι ασθενείς που επιθυμούν θα μπορούν να δέχονται «επισκεπτήριο» από τριμελή ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι θα τους αφηγούνται, με τρόπο μαγικό, κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Η Διοίκηση της ΥΠΕ, αλλά και όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό τους για την επικείμενη συνεργασία, αναγνωρίζοντας ότι ο ασθενής που νοσηλεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχει μόνο ανάγκη ιατρικής φροντίδας αλλά και ψυχικής στήριξης, ανάτασης και ευφορίας που μόνο η τέχνη μπορεί να προσφέρει με τόσο ευρηματικό και διακριτικό τρόπο.
Προγραμματίστηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση της δράσης «Επισκεπτήριο», ώστε σύντομα να μπορέσουν να την απολαύσουν οι ασθενείς των Νοσοκομείων μας, αλλά και – γιατί όχι – οι εργαζόμενοι στους νοσηλευτικούς θαλάμους.