Η Novartis ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ Scrip Awards


Τρείς πολύ σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η φαρμακευτική εταιρεία Novartis στην φετινή 7η ετήσια απονομή των βραβείων Scrip η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στο Λονδίνο.

Η Novartis θριάμβευσε σε μερικές από τις σημαντικότερες κατηγορίες της βραδιάς: Φαρμακευτική Εταιρία της χρονιάς (με τη χορηγία της ICON), Καλύτερο Νέο Φαρμακευτικό Προϊόν (με τη χορηγία της INC Research) και Στέλεχος της Χρονιάς για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Joe Jimenez, επισφραγίζοντας τις επιτυχημένες πρακτικές κατά τη διάρκεια του έτους.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της εταιρίας ήταν η εξαγορά της αμερικανικής επιχείρησης Alcon, η οποία θα προσφέρει στην εταιρεία τον 5ο κατά σειρά πυλώνα ανάπτυξης, μαζί με τα φαρμακευτικά, τα γενόσημα, τα εμβόλια, τα διαγνωστικά και τα καταναλωτικά προϊόντα υγείας.

Η Novartis κατά το 2010 σημείωσε ανάπτυξη άνω του μέσου όρου της αγοράς, η οποία ενισχύθηκε με την ένταξη νέων προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό της και την κυκλοφορία καινοτόμων νέων προϊόντων. Ένα από αυτά, το Gilenya (φινγκολιμόδη) για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο νέο φαρμακευτικό προϊόν καθώς αποτελεί τη νέα «έξυπνη» πρωτοποριακή από του στόματος θεραπεία, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Οι κριτές της επιτροπής δήλωσαν: «Πρόκειται για μια πραγματικά αξιοσημείωτη νέα προσέγγιση στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το Gilenya ουσιαστικά “απομονώνει” τα λεμφοκύτταρα στους λεμφαδένες “φυλακίζοντάς” τα έτσι ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Είναι μια έξυπνη προσέγγιση για την πρόληψη της απομυελίνωσης στη σκλήρυνση κατά πλάκας». Μεταβάλλοντας την πορεία της νόσου με έναν νέο τρόπο, το Gilenya προσφέρει καλή αποτελεσματικότητα και διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε συνδυασμό με την ευκολία μιας κάψουλας που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό για τον συγκεκριμένο πληθυσμό ασθενών.

Επικεφαλής όλης αυτής της δραστηριότητας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Joe Jimenez, ο οποίος ανταμείφθηκε με το βραβείο του Στελέχους της χρονιάς. Από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνοντος Συμβούλου στις αρχές του 2010, ο κ. Jimenez οδήγησε τη Novartis στην επίτευξη δυναμικής ανάπτυξης σε κάθε τρίμηνο του έτους, με ποσοστό έως 14% το 2010 - καθ’ υπέρβαση του μέσου όρου της βιομηχανίας.

Συνολικά για τη Novartis, οι κριτές δήλωσαν: «Οι διάφορες δράσεις για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Alcon, η κυκλοφορία σημαντικών νέων προϊόντων και το πρόγραμμα συνεχούς καινοτόμου έρευνας χαρακτηρίζουν αυτή τη χρονιά με “πρόοδο σε όλα τα μέτωπα”.»

Τα βραβεία Scrip Awards αποτελούν μια από τις εγκυρότερες κατηγορίες βραβείων για την παγκόσμια αγορά φαρμάκων. Τα SCRIP AWARDS είναι μια ετήσια θεσμοθετημένη διαδικασία απονομής βραβείων στις καλύτερες ομάδες σε διάφορους τομείς του φαρμάκου, μεταξύ αυτών και της κλινικής έρευνας.

Πηγή: http://www.scripintelligence.com/awards/2011_winners/


    Στην κορυφή